Gastouder worden iets voor jou?

This page is not available in your language and is displayed in Dutch. You must speak and write in Dutch to be able to work as a childminder in the Netherlands.

Vind je het leuk om met kinderen te werken? Ze te ondersteunen in hun ontwikkeling? En doe je dat het liefst met een kleine groep? Dan is het echt iets voor jou om gastouder te worden. Met de € 1.000,- STAP-subsidie volg je de opleiding tot gastouder nu zelfs helemaal gratis. Je kunt deze nog aanvragen op 18 september en 15 november.

 

Werken als gastouder

Gastouderopvang is kleinschalig. En flexibel. Je kunt als gastouder veel zelf bepalen. Wat je verdient, maar ook waar en wanneer je werkt. Daarnaast is het werken als gastouder goed te combineren met een eigen gezin. Wil je meer weten over het werken als gastouder? Wij vertellen je er meer over in onze brochure.

Brochure gastouderopvang

Gratis diploma tot gastouder

Sinds 1 maart 2022 kunnen alle werkenden en werkzoekenden gebruikmaken van de STAP-subsidie. Hierdoor kun je € 1.000,- per jaar aanvragen voor opleiding en ontwikkeling. Het laatste deel betalen wij voor je. Zo kun je de diplomaroute dus helemaal gratis volgen!

Goed om te weten: de overheid heeft aangegeven dat de STAP-subsidie alleen nog beschikbaar is in 2023. Dit betekent dat je alleen nog STAP-subsidie aan kunt vragen op 18 september en 15 november 2023. Schrijf je daarom nu alvast in voor de diplomaroute tot gastouder, zodat je direct de STAP-subsidie aan kunt vragen. De vorige aanvraagtijdvlakken was het budget binnen een paar uur op.

Kosten diplomaroute € 1.325
STAP-subsidie overheid € 1.000
4Kids € 325
Jouw bijdrage € 0,-

Meer informatie over de opleiding tot gastouder


,,Het werken als gastouder heeft mij meer vrijheid gegeven. Ik kan mijn eigen visie toepassen op mijn gastouderopvang. En het is goed te combineren met mijn jonge gezin.”
Gastouder Rianne

Wat als het STAP-budget op is?

Is het budget op 18 september al op? Dan kun je nog wachten tot het tijdvlak van 15 november 2023. Wil je toch eerder starten met de diplomaroute en geen gebruikmaken van het STAP-budget? Dat kan! Wij betalen dan een groot gedeelte van jouw diplomaroute mee. Voor meer informatie hierover kun je bellen naar 0572-341000 (keuze 2) of een mailtje sturen naar cursus@4kids.nl.

Het kan natuurlijk zijn dat je al een diploma in je bezit hebt dat kwalificeert voor het beroep gastouder. Bekijk of je überhaupt nog een diploma nodig hebt. De lijst met beroepen vind je hier.

Je kunt ons altijd bellen

Heb je vragen? Of wil je met ons sparren of gastouder worden iets voor jou is? Bel of mail ons. Dat is helemaal vrijblijvend. Bellen kan via 0572-341000. Ons mailadres is: gastouder@4kids.nl. Wij helpen je met plezier.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de gratis diplomaroute? Dan kan via de button hieronder.

Aanmelden diplomaroute