10 dingen die jij herkent als gastouder

This page is not available in your language and is displayed in Dutch. You must speak and write in Dutch to be able to work as a childminder in the Netherlands.

Ben je gastouder? Wat een prachtig beroep he?! Grote kans dat je deze 10 dingen herkent.

1 - Je bent meer dan een oppas

Je hebt ‘m vast wel eens gehoord: ,,o, jij past op kinderen?” Nee! Jij bent veel meer dan een oppas. Gastouder zijn is een professioneel beroep. Of hoe onze gastouder Mirjam Mols zegt: ,,oppassen is vooral gezellig, voor een avond of dag. Bij het werken als gastouder komt meer kijken: het pedagogische component.” Eens?

2 - Een hart voor kinderen

Natuurlijk, je hebt een hart voor kinderen. Anders zou je geen gastouder zijn. Je ziet je gastkinderen opgroeien tot echte persoontjes. Met hun glunderende oogjes, blije gezichtjes en ondeugende streken. En daarin ben jij als gastouder een belangrijk onderdeel.

 

Laat zien dat je gastouder bent

Ben je gastouder? Laat het zien. Dat kan gemakkelijk door gratis een profiel aan te maken op onze opvangmarkt. Hiermee laat je zien dat je gastouder bent. Jij kunt ouders vinden in jouw buurt. En ouders kunnen jou vinden.

Gratis profiel aanmaken

3 – Iets dat nooit verandert

Wanneer je je gastkinderen tegenkomt in de supermarkt, en ze het raar vinden dat jij daar loopt. Ook als ze misschien al wel twee jaar bij je komen. Jij hoort daar niet, jij hoort thuis. Herkenbaar?

4 - Geen dag is hetzelfde

Kinderen zijn heel verrassend. Hierdoor is geen dag hetzelfde. Onze gastouder Marjan Schuurman heeft zelfs een keer een kindje opgehaald van huis, terwijl haar moeder boven aan het bevallen was. Als dat niet bijzonder is!

5 – Je persoonlijke contact met ouders

,,Ze heeft heerlijk geslapen. Smult ze thuis ook zo van paprika?” Als gastouder heb je echt persoonlijk contact met ouders. Samen bespreek je hoe de opvang het best kan worden afgestemd op de behoeften van hun kind. Wat ben je als gastouder toch flexibel!

6 – Je geniet van de kleinste dingen

Knuffels van de kinderen, woorden die ze ineens zeggen. Dat ze toch ineens het trappetje naar de glijbaan oplopen en zo trots als een pauw uit het huisje bij de glijbaan schreeuwen: kijk, zelf gedaan! Dat is toch geweldig?!

7 – Ieder kind is eigen

Wat een diversiteit! Het opvangen van kinderen van verschillende leeftijden en achtergronden zorgt voor veel levendigheid. Elk kind heeft een eigen karakter en iets anders nodig. Doordat je veel tijd en aandacht hebt voor de kinderen weet jij precies wat je gastkinderen nodig hebben.

8 – Je organiseert elke dag weer leuke, leerzame activiteiten

Elke dag zorg je voor een leuke, gevarieerde dag. Waarop kinderen kunnen bewegen, ontdekken en ontwikkelen. Schud jij de activiteiten zo uit je mouw?

9 – Je bent heel zelfstandig

Als gastouder ben je eigen baas. Je bent flexibel en kunt veel zelf beslissen. Voor wie je opvangt en waar je opvangt. Wat een vrijheid!

10 - De administratie

Tja… en dan is er ook nog de administratie. Uren en vergoedingen registreren. Zorgen dat al je verplichte documenten geldig blijven. Waarschijnlijk niet je lievelingsklusje. Anders had je wel een andere baan gekozen. Bij gastouderbureau 4Kids hebben we hiervoor Mijn 4Kids. Hierdoor is het bijhouden van je uren een fluitje van een cent. En wij houden je op de hoogte over de geldigheid van je (verplichte) documenten. Houd jij meer tijd over voor de kinderen!

 

Brochure gastouder worden

Ben of ken je iemand die graag gastouder wil worden? Download onze brochure met alle informatie over gastouder worden en de gratis opleiding tot gastouder.

Brochure gastouder worden