Belangrijk jaar voor de gastouderopvang

This page is not available in your language and is displayed in Dutch. You must speak and write in Dutch to be able to work as a childminder in the Netherlands.

Het jaar 2024 is van start. En niet zomaar een jaar voor de gastouderopvang. Zoals het er nu uitziet gaan er per 2025 extra kwaliteitseisen gelden vanuit de overheid, waaronder: een pedagogisch werkplan voor alle gastouders en het structureel blijven ontwikkelen van gastouders.

Als 4Kids staan we vanaf de start in 2005 voor een goede kwaliteit van gastouderopvang. En daar staan we nu nog steeds voor. Dat de kwaliteit van gastouderopvang nu ook landelijk wordt gelijkgetrokken door de overheid laat het belang van gastouderopvang alleen maar meer zien. Wij zijn er trots op dat gastouders bij ons al jarenlang gebruik kunnen maken van ons pedagogisch werkplan en ruime cursusaanbod.

Pedagogisch werkplan

Met ons pedagogisch werkplan kunnen onze gastouders laten zien hoe zij het pedagogisch beleid in de praktijk brengen. Onze pedagogische video’s en bemiddelaars ondersteunen gastouders bij het invullen van hun pedagogisch werkplan.

De pedagogische video’s bekijk je via YouTube. Gastouders van 4Kids kunnen deze video’s ook terugvinden in hun Mijn 4Kids-omgeving.

Bekijk pedagogische video's

Structurele ontwikkeling gastouders

Met ons uitgebreide cursusaanbod kunnen (onze) gastouders zich structureel blijven ontwikkelen. Voor bijna het gehele cursusaanbod geldt dat gastouders en ouders die een contract hebben met 4Kids de workshops en cursussen gratis kunnen volgen. Maar ook als (gast)ouders niet bij ons zijn aangesloten kunnen ze hieraan deelnemen tegen een kleine vergoeding.

We houden je op de hoogte

Mede door onze deelname aan de adviesraad gastouderopvang, van de Brancheorganisatie Kinderopvang, zijn we snel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En zoals je van ons gewend bent, blijven we jou ook informeren.