Regenrad voor Sallandse Heuvelrug

Samen met Staatbosbeheer en Buitenfonds onthulden kinderen van 4Kids en Kinderopvang KOSMO gisteren een regenrad. Het regenrad op de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal laat kinderen op een speelse manier kennismaken met de kringloop van het water.

Spelen en leren in de natuur

Om een bijdrage te leveren aan de bewustwording van de natuur bij kinderen doneren wij samen met Kinderopvang KOSMO dit regenrad aan Staatsbosbeheer. Bij het regenrad is ook een educatief bord geplaatst. Hierop wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe bomen zuurstof maken, en dat (regen)water daarbij heel belangrijk is.

Ben Vlaskamp, boswachter Staatsbosbeheer: ,,Spelenderwijs maakt de natuur kinderen groener en milieubewust. Zo gaan we samen de klimaatverandering tegen en creëren we een fijne leefomgeving voor planten en dieren. Én voor onszelf.”

Groen en gezond opgroeien

Het doneren van het regenrad en educatieve bord is een vervolg op het planten van de bomen in 2022. Toen werden er, deels door kinderen, 5 hectare bomen geplant om de CO2-uitstoot van gastouderbureau 4Kids en Kinderopvang KOSMO (van 2020 en 2021) te compenseren.

Sebastiaan Dekkers, eigenaar gastouderbureau 4Kids en Kinderopvang KOSMO: ,,Duurzaamheid is een belangrijke pijler binnen onze organisaties. Dat laten we zien door onze organisaties te verduurzamen, maar ook door bewustzijn te creëren bij onze kinderen over het belang van natuur en groen. Met het planten van de bomen vorig jaar en het doneren van het regenrad, met educatief bord, kunnen we onze kinderen hier op een actieve manier bij betrekken.”

Over Buitenfonds en Staatsbosbeheer

Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die fondsen werft voor de (natuur)gebieden van Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland: 270.000 hectare natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten.