Wat kost een gastouder?

Hoeveel een gastouder kost hangt van veel factoren af. Hoeveel je verdient, hoeveel je werkt, hoeveel uur gastouderopvang je nodig hebt. Het aantal kinderen, waar de opvang plaats vindt en natuurlijk het uurtarief dat je afspreekt met je gastouder. Maak een voorbeeldberekening en vraag vrijblijvend een offerte aan. Vergelijk gastouderopvang eventueel met het kinderdagverblijf of de BSO.

1Inkomensgegevens
i
Niets ingevuld? Dan rekenen we een inkomen van € ${ defaultTestIncome },-
i
uur per week
Niets ingevuld? Dan rekenen we een dienstverband van ${ defaultSmallestEmployment } uur per week
Invoer controleren
Het aantal opgegeven opvanguren per week is meer dan er bij het kinderdagverblijf/BSO worden afgenomen. Controleer de invoer om tot een goede vergelijking te komen.
jaar
i
i
i
Gegevens kinderdagverblijf / BSO
i
i
Gegevens oppas
i
Bezig met berekenen van de opvangkosten
Niet alle waarden in het formulier zijn (juist) ingevuld.

Opvangkosten per maand

Met een gastouder van 4Kids betaal je netto € ${resultaat.berekeningen.gastouderopvang.netto|number }* per maand.

Volgens onze berekening bespaar je niets met een gastouder. Weet je zeker dat alle gegevens correct zijn ingevoerd?
Netto opvangkosten 4Kids € ${resultaat.berekeningen.gastouderopvang.netto|number}
Opvangkosten oppas € ${resultaat.berekeningen.oppas.netto|number}
Netto opvangkosten kinderdagverblijf / BSO € ${resultaat.berekeningen.kdvbso.netto|number}
Met een gastouder van 4Kids bespaar je € ${resultaat.verschil.netto|number}

*Deze berekening gaat ervan uit dat je recht hebt op kinderopvangtoeslag en dat de opvang plaatsvindt in het huis van de gastouder.

Offerte aanvragen

Wil je een uitgebreide berekening? Of een berekening voor opvang in je eigen huis? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Ik wil een vrijblijvende offerteGastouder en gastouderbureau

Wanneer je gebruik maakt van gastouderopvang krijg je te maken met een gastouderbureau. Gastouderbureau 4Kids is de schakel tussen ouders van opvangkinderen en de gastouder. Dat komt omdat deze vorm van opvang valt onder de Wet kinderopvang. In deze wet staat dat een gastouder alleen betaalde opvang mag verlenen met tussenkomst van een gastouderbureau. Doordat de opvang wordt gedaan via de Wet Kinderopvang heb jij mogelijk recht op Kinderopvangtoeslag (KOT).

Wat betaal ik aan wie?

Voor gastouderopvang kun je, wanneer je aan de voorwaarden voldoet, kinderopvangtoeslag krijgen. Voor de opvang van je kind(eren) betaal je je gastouder per kind, per uur. En eventueel de onkosten voor bijvoorbeeld luiers en voeding. Samen met je gastouder maak je hierover afspraken.

Gastouderbureau 4Kids zorgt voor de begeleiding, bemiddeling en financieel administratieve verwerking waarvoor je bureaukosten betaalt. Deze bureaukosten worden vergoed vanuit de kinderopvangtoeslag. Gastouderbureau 4Kids stuurt je maandelijks een factuur, nadat jij en je gastouder akkoord zijn over de ingevoerde uren. Jij betaalt de factuur aan 4Kids. En 4Kids zorgt ervoor dat je gastouder de volgende werkdag haar betaling ontvangt.

Voorbeeldberekening wat kost een gastouder

De maandelijkse kosten voor de opvang van je kinderen zijn opgebouwd uit twee bedragen, namelijk;

  • het bedrag dat je je gastouder betaalt aan opvanguren;
  • de bureaukosten voor 4Kids voor onder andere begeleiding, bemiddeling en administratieve werkzaamheden.

Dit zijn de bruto opvangkosten waarover je eventueel kinderopvangtoeslag kunt krijgen. Deze kosten min de kinderopvangtoeslag is het uiteindelijke bedrag wat je gastouderopvang je maandelijks kost.

In onderstaand voorbeeldberekening laten we je zien wat een gastouder gemiddeld per maand kost.

voorbeeldberekening

Vragen?

Vragen over wat een gastouder kost in jouw situatie? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan! Bel of mail ons gerust. Op werkdagen staan wij van 09.00 tot 17.00 uur voor je klaar via telefoonnummer 0572 - 341000 of via info@4kids.nl.