Gastouderbureau 4Kids
Over 4Kids

Natuurlijk groen

Wij voelen ons verantwoordelijk voor mens en natuur. Wel zo vanzelfsprekend vinden wij. Wij streven naar een wereld die ook voor onze kinderen een fijne plek blijft. Om te wonen, te werken en plezier te maken. Hoe je dit terug ziet?

Een groen kantoor

En dan bedoelen we natuurlijk niet letterlijk groen. Het kantoor van 4Kids wordt in 2021 helemaal gasloos. Het dak ligt vol met zonnepanelen. En voor de energie die we niet zelf op kunnen wekken gebruiken we 100% groene stroom. Daarnaast investeren we, en blijven we investeren in duurzame oplossingen. Zo zitten we er steeds duurzamer warmpjes bij!

Kan het digitaal?

Fijn om alles op papier te hebben? Of mag het ook digitaal. Deze vraag stellen wij aan onze gastouders en ouders. Want zo kunnen we samen het milieu sparen. En dat geldt ook voor de post. Dit houden we zo minimaal mogelijk, door zoveel mogelijk via de mail en Mijn 4Kids te regelen. De maandelijkse urenregistratie en facturatie zijn bijvoorbeeld volledig digitaal. Maar heb je nu zelf geen internet of mailadres? Of vind je het fijn om toch alles op papier, in een map te hebben? Dat kan natuurlijk ook nog!

Schenking 5 hectare bos

Op dinsdag 18 maart 2021 hebben we een unieke samenwerkingsovereenkomst getekend met de Provincie Overijssel, Staatsbosbeheer en Columbus Junior. Met deze overeenkomst kan Staatsbosbeheer een volledig nieuw bos planten tegen klimaatverandering.

Samen met Columbus Junior hebben wij de 5 hectare, ruim 20.000, bomen gedoneerd. De Provincie Overijssel heeft de grond beschikbaar gesteld. Staatsbosbeheer gaat de bomen planten en het bos beheren. Eind 2021 wordt begonnen met de aanplant van de 5 hectare (ruim zeven voetbalvelden) bos. Daarmee zijn wij, samen met Columbus Junior, klimaatneutraal! Het hele bericht hierover lees je hier.