Gastouderbureau 4Kids
Over 4Kids

Groen is onze kleur

De kleur van gastouderbureau 4Kids is groen. Niet alleen in onze huisstijl, maar in al ons doen en laten. Zo streven we naar een wereld die ook voor onze kinderen later een fijne plek blijft om te wonen, werken en recreëren. Gastouderbureau 4Kids werkt daarom al jaren aan een zo duurzaam mogelijke opvang en begeleiding. Lees hieronder meer over onze initiatieven:

Gastouderopvang = groen

Gastouderopvang is natuurlijk per definitie een groene vorm van kinderopvang. De opvang vindt namelijk plaats in woningen. Hierdoor hoeven er geen extra gebouwen te worden gebouwd. Bovendien hoeven deze gebouwen ook niet onnodig van extra energie te worden voorzien.

Van post naar e-mail

De poststroom wordt tot een minimum beperkt door zoveel mogelijk via e-mail en het web af te handelen. De maandelijkse urenregistratie en facturatie zijn bijvoorbeeld volledig elektronisch. Uiteraard kunnen relaties zonder internetaansluiting of e-mailadres gewoon rekenen op een papieren factuur en urenregistratieformulier.

Groene energie

Het gebouw waarin ons gastouderbureau is gehuisvest wordt voorzien van 100% groene stroom en gas. Dus niet een beetje groen, maar helemaal groen! Bij de aanschaf van nieuwe energieverbruikende apparaten wordt tijdens de selectie expliciet gelet op het energieverbruik.

Wagenpark

Alle auto’s die door gastouderbureau 4Kids worden aangeschaft, dienen te beschikken over een energielabel A of B.

Fietsen is groener

Medewerkers van gastouderbureau 4Kids worden gestimuleerd om huisbezoeken aan gastouders, maar ook woon-werkverkeer naar kantoor per fiets af te leggen in plaats van met gemotoriseerd verkeer.