Gastouder worden

Vind je het leuk om met kinderen te werken? Ze te ondersteunen in hun ontwikkeling? En doe je dat het liefst met een kleine groep? Dan is het echt iets voor jou om gastouder te worden.

 

Gastouder worden bij 4Kids

Wil je gastouder worden bij 4Kids? Wij zijn altijd op zoek naar gastouders en helpen je graag. Neem contact met ons op door te bellen (0572-341000) of te mailen (gastouder@4kids.nl).

Aanmelden bij 4Kids

Behaal je diploma tot gastouder

Via gastouderbureau 4Kids kun je je diploma tot gastouder behalen. Met een van onze drie opleidingen zet je je kennis en ervaring om in een erkend diploma.

Lees alles over de opleiding tot gastouder

Misschien werk je al als gastouder of heb je al ervaring binnen de kinderopvang. Wanneer het werken met kinderen helemaal nieuw is voor jou doorloop je onderstaande stappen. Daar kunnen wij jou bij ondersteunen.

Als gastouder heb je de vrijheid om je gastouderopvang af te stemmen op je eigen wensen en die van de ouder. Het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te krijgen wat voor een gastouderopvang je wilt bieden. Vragen die je daarbij kunnen helpen zijn:

  • Wat voor een opvang wil ik bieden? Alleen voor kinderen van 0 tot 4 jaar? Of ook buitenschoolse opvang voor kinderen die al naar school gaan?
  • Hoeveel kinderen wil ik opvangen?
  • Werk ik het liefst thuis als gastouder? Of vind ik het leuker om bij een gezin op te vangen?
  • Hoe flexibel ben ik? Op welke dagen en tijden wil ik opvang bieden?
  • Wat past bij mijn thuissituatie?

Als gastouder ben je meer dan een oppas. Gastouder zijn is een vak. Daarom zijn er voorwaarden waar je aan moet voldoen, voordat je kunt starten als gastouder.

Alle voorwaarden voor een gastouder

Wanneer je wensen duidelijk zijn en je aan alle voorwaarden voldoet kun je op zoek naar gastkinderen. Op onze 4Kids opvangmarkt kun je gratis een profiel aanmaken voor het vinden van gastkinderen. En de bemiddelaar uit jouw regio helpt je graag met zoeken. Hier lees je alle informatie over het vinden van gastkinderen.

Heb je contact met geïnteresseerde ouders? Nodig ze uit voor een kennismaking. Hebben jullie beiden na afloop een goed gevoel? Dan wordt er een startgesprek gepland met je bemiddelaar. Tijdens dit gesprek worden alle afspraken en wensen besproken. Van opvoeding, tot slaaptijden, buitenspelen en het opvangtarief. Wij zorgen ervoor dat al deze afspraken en wensen worden vastgelegd.

De benodigde documenten zijn aangeleverd. Het startgesprek is geweest. En de overeenkomsten zijn ondertekend door jou en de ouders. De opvang kan starten!

Is de opvang nog naar wens? Kloppen alle afspraken nog? Jaarlijks wordt de opvang door je bemiddelaar met jou en de ouders besproken. Natuurlijk kun je ons altijd bellen of mailen als je vragen hebt of over iets wilt sparren. Daar is geen afspraak voor nodig.

Jaarlijks wordt door je bemiddelaar, samen met jou, de opvanglocatie gecontroleerd. Wij kijken dan of alles nog aan de eisen voldoet op het gebied van veiligheid en hygiëne. En of er nog verbeteringen mogelijk zijn. Zo weet je zeker dat je opvang veilig is.

Wij helpen je met plezier om gastouder te worden!

Wil je meer informatie? Bel (0572-341000) of mail (gastouder@4kids.nl) ons gerust. Natuurlijk kun je ook ons informatiepakket aanvragen. Zodat je de informatie eerst zelf rustig door kunt lezen.

 

Gastouder worden? Zo gaat dat.

Gastouderbureau 4Kids is er om jou te begeleiden bij je gastouderopvang. Wil je de stappen die je zet om gastouder te worden nog eens rustig nalezen? Of bijvoorbeeld bespreken met je partner? Download dan de PDF hieronder. Daarin zie je op één pagina waar je over na kunt denken als je gastouder wilt worden. En de voorwaarden en stappen die je zet om gastouder te worden.

Gastouder worden? Zo gaat dat.

Gratis informatiepakket voor gastouders

Gratis informatiepakket

Meer weten over gastouderopvang via gastouderbureau 4Kids? Vraag gratis en vrijblijvend het 4Kids informatiepakket aan en ontvang het direct in je mailbox.

Informatiepakket aanvragen