De eerste bomen zijn geplant!

Gisteren vierden we de Overijsselse Boomfeestdag. Voor 4Kids en Columbus Junior een extra bijzondere editie. Want bijna een jaar na onze donatie van ruim zeven voetbalvelden aan bomen (5 hectare), hebben we samen met een aantal kinderen een deel van deze bomen ingeplant.

Groot feest!

De Overijsselse Boomfeestdag werd gevierd bij de Venegge in de gemeente Rijssen. Dé plek waar de vijf hectare, geschonken bomen worden ingeplant. Samen met gastkinderen en gastouders uit Rijssen, kinderen van kinderopvang Columbus Junior en twee basisscholen hebben we een deel van deze bomen ingeplant.

De Boomfeestdag werd geopend door wethouder Jan Aanstoot. Sjors van der Graaf vertelde namens de Provincie Overijssel over het project Iedereen een Boom. En Sebastiaan Dekkers vertelde waarom 4Kids en Columbus Junior deze bijdrage leveren.

Sebastiaan Dekkers, algemeen directeur 4Kids en Columbus Junior: ,,het was mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen waren. En wat de oudste kinderen al over bomen konden vertellen. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze organisaties. Wij vinden het belangrijk dat kinderen nu en later kunnen leven op een gezonde planeet. Daarom maken wij onze kinderopvang op alle vlakken duurzamer en creëren we bewustzijn bij kinderen over het belang van de natuur en groen. Met het planten van deze bomen hebben wij onze CO2-uitstoot van 2020 en 2021 volledig gecompenseerd. Uiteindelijk willen we CO2-neutrale opvang bieden. Zolang dat nog niet het geval is, planten we elk jaar bomen en ondernemen we andere initiatieven om onze CO2-uitstoot volledig te compenseren.”

Wormen, springen en klimmen

Naast het inplanten van de bomen mochten de kinderen ook wormen uitzetten, konden ze springen op een springkussen, tussen de touwen hangen en was er natuurlijk wat lekkers. Zanger André Manuel was aanwezig om het Bomenlied te zingen. Dit lied schreef hij speciaal voor de Overijsselse bomenprojecten. Kortom: een hele gezellige en leerzame ochtend!

Natuurgebied De Venegge

De Venegge verbindt de natuurgebieden de Borkeld en de Sallandse Heuvelrug met elkaar. Deze verbinding zorgt ervoor dat planten, dieren en insecten zich beter kunnen ontwikkelen. De geplante bomen tellen mee in het provinciale project Iedereen een Boom van de Provincie Overijssel.