4Kids schenkt 5 hectare bos

Trots! 4Kids heeft vandaag een unieke samenwerkingsovereenkomst getekend met de Provincie Overijssel, Staatsbosbeheer en Kinderopvang Columbus Junior. Met deze overeenkomst kan Staatsbosbeheer 5 hectare nieuw bos planten tegen klimaatverandering.

Samen met Columbus Junior doneren wij de 5 hectare, ruim 20.000, bomen. De Provincie Overijssel stelt de grond beschikbaar. Staatsbosbeheer gaat de bomen planten en het bos beheren. Eind dit jaar wordt begonnen met de aanplant van de 5 hectare (ruim zeven voetbalvelden) bos.

Met de schenking van ruim 20.000 bomen wordt de CO2-uitstoot, van 2020 en 2021, van 4Kids en Columbus Junior volledig gecompenseerd. En werken beide organisaties klimaatneutraal.

,,Kinderopvang is erop gericht om bij te dragen aan een optimale ontwikkeling en een gelukkig leven voor kinderen. Maar hoe gelukkig wordt dat leven als we aan de andere kant de planeet op volle kracht uitputten, vervuilen en opwarmen? Duurzaamheid is daarom een onmisbaar onderdeel van onze filosofie. Wij maken onze kinderopvang op allerlei vlakken duurzamer en creëren bewustzijn bij onze kinderen over het belang van natuur en groen. Uiteindelijk willen we naar een uitstootvrije opvang. Zolang dat nog niet het geval is, planten wij elk jaar bomen om onze CO2-uitstoot volledig te compenseren.”
Sebastiaan Dekkers, algemeen directeur Columbus Junior en 4Kids

Verbinden van twee natuurgebieden

Het nieuwe bosgebied vormt de verbinding tussen de natuur op de Borkeld en de natuur op de Sallandse Heuvelrug. In de driehoek Rijssen, Holten en Markelo. De komende jaren wordt het gebied getransformeerd tot een paradijs waar planten, dieren en insecten zich kunnen ontwikkelen.

,,Dit nieuwe bos is klimaatbestendig. Een bos met verschillende soorten bomen die beter tegen droogte, warmte en ziekte kunnen. Dit is naast het belang voor het klimaat ook belangrijk voor de biodiversiteit.”
Ine Nijveld, Boswachter Staatsbosbeheer

Iedereen een Boom

De nieuwe bomen die geplant worden, tellen mee in het provinciale project Iedereen een Boom. Provincie Overijssel wil voor iedere inwoner een boom planten: 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel. Iedereen kan helpen dit aantal te bereiken.

,,Columbus Junior en 4Kids geven een prachtig voorbeeld van hoe bedrijven in Overijssel ook kunnen bijdragen aan het planten van bomen. Zo gaan we samen de klimaatverandering tegen en creëren we een fijne leefomgeving voor planten en dieren. Én voor onszelf.”
Gedeputeerde Ten Bolscher, Provincie Overijssel

Op 4kids.nl/groen kun je lezen wat wij nog meer doen. En houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. Is het klimaat voor jou ook een belangrijk onderdeel binnen je opvang of gezin? Deel je verhaal met ons. Vinden we leuk! Want alleen samen kunnen we zorgen voor een fijne, gezonde planeet. Nu en in de toekomst!