Slaap lekker

Het omgaan met het slapen van je kindje is een veelvoorkomende uitdaging bij ouders maar ook bij gastouders. Waarom is voldoende en vooral lekker slapen belangrijk bij jonge kinderen? En wat is nu slaapkwaliteit en slaapduur?

 

Slaaproutines

Tijdens de training Slaap lekker ontdek je waarom slaaproutines bij jonge kinderen belangrijk zijn en ga je aan de slag met praktische tips.

De training

Tijdens deze training gaat pedagoog, GGD-gezondheidsbevorderaar en onderzoeker bij de Wageningen Universiteit Monique L’Hoir in op voldoende en lekker slapen bij jonge kinderen.

Diverse onderzoeken hebben bijvoorbeeld uitgewezen dat een te korte slaapduur bij jonge kinderen van 30 maanden, de kans op obesitas op de leeftijd van 7 jaar verhoogt! Slaaptekort op deze jonge leeftijd kan ervoor zorgen dat de regulatie van eetlust en energieverbruik kan veranderen.

Vragen die tijdens de training worden behandeld

  • Hoeveel slaap heeft een baby, peuter of een kleuter nodig?
  • Hoe zorg je dat een baby veilig én lekker slaapt?
  • Waarom is lekker en voldoende slapen zo belangrijk?
  • Waarom is het belangrijk dat ouders vroegtijdig contact hebben met de gastouder over het slaappatroon van hun kind?

Tenslotte wordt beeldschermgebruik voor het slapen gaan behandeld en welke invloed het heeft op veilig en lekker slapen.

De online training duurt 1,5 uur en de fysieke training 2 uur.

Schrijf je in!

Op dit moment zijn er (nog) geen nieuwe data gepland.

Heb je vragen? Mail gerust naar cursus@4kids.nl of bel naar 0572-341000. Wij helpen je graag.

Tarieven

Deelnemer Online Op locatie
(Gast)ouders die een overeenkomst hebben met 4Kids GRATIS € 12,50
Overige deelnemers € 10 € 15

Deelname annuleren

Kun je toch niet komen? Je kunt je deelname tot 48 uur voor aanvang van de training kosteloos annuleren via cursus@4kids.nl. Meld je je later of niet af? Dan worden er € 15,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Ook als de training gratis is.