Werken als gastouder

Als gastouder heb je veel tijd voor persoonlijke aandacht en de ontwikkeling van de kinderen die je opvangt. Een vertrouwd gevoel. Samen met de ouder kijken wat belangrijk is voor jou én voor hun kind. Lekker bij jou thuis. Of bij een gezin thuis. Dat is het werken als gastouder.

 

Gastouder worden bij 4Kids

Wil je werken als gastouder bij 4Kids? Wij zijn altijd op zoek naar gedreven en bekwame gastouders en helpen je graag. Neem contact met ons op door te bellen (0572 – 341000) of te mailen (gastouder@4kids.nl).

Informatiepakket aanvragen

Hoe kan ik gastouder worden?

Werk je al als gastouder of heb je ervaring in de kinderopvang? Met het juiste diploma, een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een inschrijving in Personenregister Kinderopvang en Landelijk Register Kinderopvang kun je snel aan het werk als gastouder bij 4Kids. Ontbreekt één van deze documenten, dan kunnen wij je daar bij ondersteunen.

Waar moet een gastouder aan voldoen?

Beschik je nog niet over het juiste diploma maar wil je graag gastouder worden? Volg dan een opleiding tot gastouder bij 4Kids.

Lees alles over de opleiding tot gastouder

Voordelen van het werken als gastouder

Het werken als gastouder kent vele voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat het goed te combineren is met je gezin? En dat je veel zelf bepaalt zoals hoeveel je werkt en wat je verdient? Maar ook waar en wanneer je werkt heb je zelf in de hand.

Hieronder enkele voordelen van het werken als gastouder bij gastouderbureau 4Kids.

 1. Pedagoge
  Je kunt bij onze pedagoge terecht als je vragen hebt over de opvoeding of ontwikkeling van je gastkinderen. Of wat je beter wel en niet kunt doen als het gaat om gezonde voeding.

 2. Pedagogisch werkplan
  Wij helpen je bij het opstellen van een pedagogisch werkplan. Dit zorgt voor een goede basis waaruit je je werkzaamheden verantwoord kunt verrichten.

 3. Vast contactpersoon
  Je hebt een vaste bemiddelaar die je bijvoorbeeld helpt bij het vinden van gastkinderen. Maar ook het startgesprek met de ouder begeleidt en voor je klaar staat bij vragen. Eén aanspreekpunt, wel zo prettig!

 4. Breed aanbod aan cursussen en workshops
  Wil jij je blijven ontwikkelen als gastouder? Wanneer je een contract hebt met 4Kids, kun je de cursussen (bijna allemaal) gratis volgen. Dit geldt ook voor de ouders voor wie je opvangt.

 5. Wij zorgen voor het papierwerk
  Wij leggen de onderling gemaakte afspraken tussen jou als gastouder en de ouder vast in een contract. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij als gastouder snel je verdiende geld ontvangt. Daarom worden de betalingen iedere dag verwerkt.
 
,,Die blije smoeltjes. Zien dat je gastkinderen opgroeien tot echte persoontjes. Dat is wat gastouderopvang voor mij zo leuk maakt."
gastouder Alice

Wat verdien ik als gastouder?

Natuurlijk wil je weten wat je verdient als gastouder. Hoeveel je verdient hangt van meerdere factoren af. Werk je fulltime of parttime? Hoeveel kinderen vang je op? En bied je alleen opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar aan? Of ook buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen die naar de basisschool gaan?

Wat verdient een gastouder?