Voordelen van gastouderopvang

gastouderopvang is een unieke vorm van kinderopvang. De groep is klein, zo is er volop tijd en aandacht voor je kind. Je gastouder leert je kind goed kennen. En er is ruimte voor persoonlijke wensen. Zo voelt je kind zich op zijn of haar gemak en laat jij je kind met een zorgeloos gevoel achter.

 
,,Wat ik zo fijn vind aan onze gastouder is dat het kleinschalig, vertrouwd en huiselijk is. Ze ziet elke kleine ontwikkeling van Rens. Ze kent hem goed en begrijpt wat hij wil en nodig heeft."
Ouder Karin

Waarom kies jij voor gastouderopvang?

Een gastouder vangt maximaal zes kinderen tegelijk op. Hierdoor is er veel tijd en aandacht voor je kind. Zo kan je gastouder snel en goed inspelen op de behoeftes, het karakter, de voorkeuren en unieke talenten van je kind. Je gastouder heeft oog voor je kind als individu. En heeft de tijd en ruimte om eigen inbreng te stimuleren. Op deze manier ontwikkelt je kind zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Om ervoor te zorgen dat alle ontwikkelingsgebieden worden gestimuleerd kan je gastouder gebruikmaken van het 4Kids kindvolgsysteem. Dit volgsysteem hebben wij speciaal voor onze gastouders ontwikkeld.

Bij gastouderopvang bepaal je zelf door wie jouw kind wordt opgevangen. En waar de opvang plaatsvindt. Samen met jou kijken we naar je wensen en welke gastouder bij jou én je kind past. Op deze manier zorgen we ervoor dat je kind zich snel op zijn of haar gemak voelt. Want dat is dé basis voor een goede ontwikkeling. Zo laat jij je kind met een gerust hart achter.

Vind jouw gastouder

Veel gastouders van 4Kids vangen kinderen uit meerdere gezinnen op. Zo komt je kind al vroeg met andere kinderen in contact. De groep bestaat uit maximaal zes kinderen. Op deze manier kan je kind samen spelen met andere kinderen en de sociale vaardigheden ontwikkelen. Maar verdrinkt het niet in de drukte. Er is ruimte voor je kind om zich terug te trekken en even iets voor zichzelf te doen. Gastouders van 4Kids stimuleren samenspelen door op een dag verschillende activiteiten en spelletjes te organiseren. Deze zijn afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen.

Gastouderopvang vindt plaats bij de gastouder thuis. Bij jou thuis. Of eventueel bij een ander gezin thuis. Met iedere dag hetzelfde gezicht. Dit zorgt voor een vertrouwd gevoel en veel flexibiliteit om jouw wensen met de gastouder af te stemmen. Hierdoor kan je kind zich optimaal ontwikkelen. En kun jij met een gerust hart naar je werk of school.

De bemiddelaar van gastouderbureau 4Kids, uit jouw regio, komt regelmatig op bezoek om te controleren of de opvanglocatie nog aan de eisen voldoet. En of deze is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. De bemiddelaar vult jaarlijks samen met de gastouder een ‘risico-inventarisatie’ en ‘evaluatie Veiligheid en Hygiëne’ in. Zo weet je zeker dat de opvanglocatie en de gastouder aan alle voorwaarden voldoen!

Onze gastouders zijn meer dan een oppas. Want gastouder, dat ben je niet zomaar. Onze gastouders hebben alle diploma’s behaald die nodig zijn en voldoen aan de wettelijke eisen. Zo zijn ze in het bezit van een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen en een Verklaring omtrent Gedrag (VOG)*. Iedere gastouder staat ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang. Dit betekent dat de gastouder is goedgekeurd door de GGD. Vindt de opvang bij de gastouder thuis plaats? Dan hebben alle volwassen huisgenoten en structureel aanwezigen ook een VOG nodig.

Jaarlijks vullen wij samen met de gastouder de risico-inventarisatie in. De gezondheid- en veiligheidscheck van de opvanglocatie. Daarnaast worden onze gastouders goed begeleid door de bemiddelaar uit hun regio. En kunnen ze (gratis) gebruikmaken van ons cursusaanbod.

* Sinds 1 maart 2018 moeten alle gastouders zich inschrijven in het Personenregister kinderopvang. Wanneer de opvang bij de gastouder thuis plaatsvindt moeten ook hun volwassen huisgenoten en structureel aanwezigen zich inschrijven in het Personenregister kinderopvang. Op deze manier kan de overheid deze personen continu screenen.

Met je gastouder spreek je het aantal opvanguren en het opvangtarief af. Daarnaast maak je afspraken over vakanties en feestdagen. Je betaalt bij een gastouder per uur. Hierdoor betaal je dus alleen de uren die je met je gastouder afspreekt. Wanneer je gebruikmaakt van een gastouder via 4Kids heb je recht op kinderopvangtoeslag over (een gedeelte van) het opvangtarief van de gastouder en de bureaukosten van 4Kids.

Wil je weten wat een gastouder kost? Maak een voorbeeldberekening. Je kunt ook vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen voor jouw persoonlijk situatie. Je zit nergens aan vast.

Bereken wat een gastouder kost

Met je gastouder maak je afspraken over de dagindeling en begeleiding van je kind. Bij gastouderopvang is opvang overdag, in de avond en zelfs in de nacht mogelijk. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar en voor buitenschoolse opvang. Ben je een keer iets later? Heb je op wisselende tijden opvang nodig? Of wil je dat je kind wordt opgevangen als het eens iets minder fit is? Ook dat is allemaal bespreekbaar.

Op zoek naar een gastouder?

Meld je aan bij 4Kids, zodat wij je kunnen helpen. Of neem contact met ons op door te bellen (0572-341000) of te mailen (opvangadvies@4kids.nl). Wij helpen je met plezier!

Aanmelden bij 4Kids

Gratis informatiepakket voor ouders

Gratis informatiepakket

Meer weten over gastouderopvang via gastouderbureau 4Kids? Vraag gratis en vrijblijvend het 4Kids informatiepakket aan en ontvang het direct in je mailbox.

Informatiepakket aanvragen