Gastouderbureau 4Kids
Gastouder worden

Kwaliteitseisen

Als gastouder verricht u verantwoordelijk werk. U vangt immers andermans kinderen op. Daarom stellen de overheid en 4Kids eisen aan gastouders.

U dient

  • in het bezit te zijn van een diploma dat op deze lijst vermeld staat,
  • in het bezit te zijn van een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen,
  • ingeschreven te zijn in het Personenregister kinderopvang,
  • indien de opvang bij u thuis plaatsvindt, dienen volwassen huisgenoten en structureel aanwezigen ook ingeschreven te zijn in het Personenregister kinderopvang,
  • ingeschreven te zijn in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).

Hoe komt u in het bezit van de benodigde documenten?

Diploma
Wanneer u niet over een diploma op de lijst beschikt, kunt u via 4Kids het diploma MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn behalen met de diplomaroute voor gastouders.

Certificaat Eerste Hulp aan kinderen
Het certificaat Eerste Hulp aan kinderen kunt u behalen door een ééndaagse cursus Eerste Hulp aan Kinderen bij te wonen. Deze kunt u bij ons volgen voor € 45 *. Vind hier een cursus bij u in de buurt.

* U betaalt in eerste instantie € 99,- voor de cursus. Zodra u kinderen gaat opvangen via 4Kids ontvangt u € 54,- terug.

Personenregister kinderopvang
Om u in te schrijven in het Personenregister kinderopvang dient u eerst een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De VOG kunt u aanvragen op het gemeentehuis, het stadskantoor, of online. Online kost een VOG € 33,85, anders € 41,35. Op het moment dat u zich inschrijft in het Personenregister mag de VOG niet ouder zijn dan twee maanden. Inschrijven in het Personenregister kinderopvang kost eenmalig € 12,-.

Meer informatie over het personenregister kinderopvang en hoe u zich kunt inschrijven leest u in het onderstaande document.

Informatie Personenregister kinderopvang

Alle documenten compleet?
Zodra u bent ingeschreven in het personenregister, alle documenten in uw bezit hebt en deze hebt overhandigd aan 4Kids, kunnen wij u inschrijven in het LRK. Het inschrijven neemt enkele weken in beslag.
Bent u reeds geregistreerd in het LRK? Dan hoeft u geen nieuwe documenten aan te vragen. U kunt ons uw LRK-nummer overhandigen samen met kopieën van de documenten die u reeds in uw bezit hebt.

Tijdlijn

tijdslijn registratie LRK

Wilt u via 4Kids als gastouder aan de slag? Dan kunt u zich direct inschrijven.