Rouwverwerking

Op het moment dat men spreekt over verlies, wordt er veelal gedacht aan dood. Verlies heeft echter niet altijd betrekking op dood. Verlies kan op veel meer manieren plaatsvinden. In de training Rouwverwerking word je meegenomen in de wereld van kinderen die met scheiding, verlies en rouw te maken hebben.

 

Rouwverwerking

Hoe ga je om met kinderen die een verlies geleden hebben door het overlijden van een dierbare of met kinderen die midden in een scheiding leven? Hoe ga je om met de ouders van het kind? Sta je tussen twee vuren bij een echtscheiding? Maak jij je zorgen over het welzijn van de kinderen? Word je geclaimd door een ouder die in scheiding ligt?

De training

In de training zullen vooral theorie en praktijk passeren. Er wordt uitgelegd wat rouw en verlies is bij kinderen en er worden handvatten gegeven hoe hiermee om te gaan. Welke signalen kun je herkennen en hoe kun je in jouw opvang dat ene kindje de troost bieden die het nodig heeft? Hoe bespreekt je in jouw opvang een verlies en hoe ga je om om met een scheiding? In de training krijg je antwoord op al deze vragen. Uiteraard is er ruimte om te praten over eigen ervaringen in de opvang. Daarnaast krijg je praktische tips en voorbeeld activiteiten die je kunt gebruiken om bij rouw en verlies een kindje de juiste aandacht te geven.

Schrijf je in!

Locatie Datum Tijdstip
Online via Zoom 16-09-2024 19:30 - 21:00

Bij 12 aanmeldingen zit de training vol. Heb je vragen? Mail gerust naar cursus@4kids.nl of bel naar 0572-341000. Wij helpen je graag.

Tarieven

Deelnemer Tarief
(Gast)ouders die een overeenkomst hebben met 4Kids GRATIS
Overige deelnemers € 10

Deelname annuleren

Kun je toch niet komen? Je kunt je deelname tot 48 uur voor aanvang van de training kosteloos annuleren via cursus@4kids.nl. Meld je je later of niet af? Dan worden er € 15,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Ook als de training gratis is.