Gastouderbureau 4Kids
Opvangmarkt
Gastouder Zoetermeer - Franciska's opvang de Guppy's

Franciska's opvang de Guppy's

Profiel geplaatst op 27 februari 2021
4Kids Relatienummer 2120557

Even voorstellen :-)

 • Over de opvang
 • Opvanglocatie: Bij gastouder
 • Flexibele opvang: Nee
 • Ervaring: 6-10 jaar
 • Opvangtarief: € 6,00
 • Pluspunten
 •   LRK geregistreerd
 •   Kennis van bewegen
 •   Werkt met kindvolgsysteem

Even voorstellen :-)

Even Voorstellen:

Ik ben Franciska en ik ben 45 jaar (02-09-1975). Ik heb zelf drie kinderen een dochter Daphne van 24 jaar, (4-7-1996) een zoon Edward van 18 jaar (16-8-2002) en een zoon Eric van 16 jaar (15-10-2004).

Ik woon samen met mijn man Menno en twee zonen in een rijtjeshuis in de wijk Oosterheem in Zoetermeer. Mijn dochter woont inmiddels samen met haar verloofde op hun eigen plekje.

We hebben een heerlijke tuin waar als de zon schijnt de hele dag de zon ook is. Tijdens de zomer zorgen grote parasols voor een schaduwrijke plek. In de tuin is ruimte om met peuterfietsjes, steppen en loop-auto's te spelen, er is een speelhuisje een zandtafel en ander buitenspeelgoed.  Voor de warme zomerdagen is er waterspeelgoed, een zwembadje en gelegenheid om een speel tentje te maken en op een kleed te spelen. In huis kunnen de kinderen heerlijk vrij spelen in de woonkamer. Eten en drinken doen we aan de tafel. De kinderen komen alleen boven om te slapen als dit nodig is.

Ik hou van rust en regelmaat. Wat betekent dat er een vaste dagindeling is. Natuurlijk kan het voorkomen dat er soms wat geschoven wordt maar regelmaat voor jonge kinderen vind ik erg belangrijk. De kinderen mogen vrij spelen en er zullen verschillende activiteiten aangeboden worden. Zo werk ik met het educatie programma Kiki, elke maand behandelen we een thema, waarbij Taal centraal staat. Het is wel zo dat de kinderen mogen kiezen of ze aan de activiteiten willen meedoen of liever spelen of een puzzel maken. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, zo houd ik er van om zelf te bakken vooral het decoreren van mooie en leuke feesttaarten. Ik heb daarmee ook al een kleine kring aan belangstellende opgebouwd die zo af en toe voor een gelegenheid een taart naar wens bestellen. Ik ga graag naar buiten, wandelen, fietsen maar ook vind ik het heerlijk om te lezen. Voor de kinderen zijn er verschillende speeltuintjes in de omgeving. Ook kunnen we met elkaar naar de kinderboerderij en spelen en wandelen in het BentWoud.

Voor mijn dochter Daphne geboren werd, werkte ik als Gezin/ bejaarde helpende in de thuiszorg.

Na de geboorte van mijn dochter Daphne 4 juli 1996 ben ik in januari 1997 voor Stichting Zoetermeerse Kinderopvang gaan werken, ik had meerdere kindjes in huis als gastouder in de leeftijd van 0 tot 6 jaar.

Na de veranderingen in wetgeving en aanpassingen binnen de gastouderopvang, de verhuizing van de wijk Meerzicht naar de wijk Oosterheem en de geboorte van mijn zoon Edward 16 augustus 2002 ben ik bij SZK gestopt en ben ik mij volledig gaan richten op de zorg van mijn kinderen met het daarnaast hulptaken verrichten op school, als leesmoeder, klasse moeder overblijfmoeder en Ouderraadsmoeder.

Ik was van 2007 tot september 2014 peuter/kleuter gym/turn leidster bij de Plaatselijke gymvereniging CGV waar ik met veel plezier de kinderen in de leeftijd 2,5 tot 6 jaar lesgaf. Voor dit werk heb ik ook verschillende cursussen met succes afgerond.

Binnen de kerk heb ik heb sinds 1987 gewerkt als leidster met de kindergroepen die wij binnen onze kerk hebben variërend in de leeftijd van 0 – 12 jaar en van 13 - 20 jaar.  Waar we wekelijk een gevarieerd programma voor aan bieden.

Daarnaast heb ik in de jaren 2009 t/m 2012 met heel veel plezier als vrijwilliger bij onze kerkelijke scouting geholpen met de Bevergroep leeftijd 5 tot 7 jaar en de Welpen 7 tot 11 jaar. Tegenwoordig richt ik mij meer op de algemene dingen binnen de scoutingwerk en binnen de kerk, zoals het meewerken in de organisatie en in het meewerken in het serviceteam, waar ik met name te vinden ben in de keuken activiteiten. Naast mijn werk als gastouder is dit een leuke afwisseling en hobby in mijn vrije tijd.

Sinds 2018 ben ik mij gaan inzetten als Ambassadeur voor ADRA, (Adventist Development and Relief Agency) Dit is een erkende, onafhankelijke, internationale organisatie met een vertegenwoordiging in meer dan 120 landen. ADRA helpt mensen zonder daarbij te letten op politieke, religieuze of etnische achtergrond. In nauwe samenwerking met de plaatselijke bevolking wordt gewerkt aan blijvende verbeteringen op het gebied van basisgezondheidszorg, drinkwater- en voedselvoorziening en basisonderwijs.  Ook biedt ADRA Noodhulp bij rampen, natuurgeweld en oorlogen. Door een goede infrastructuur komt ADRA snel in actie. We hebben ook een kinderfonds waarmee we kinderen sponsoren om naar school te kunnen. Vooral voor de zorg van kinderen maak ik mij sterk omdat het bewezen is dat als een kind naar school kan, zijn toekomstverwachtingen aanzienlijk verbeteren, en daardoor de armoede in gezinnen kan teruggedrongen worden.

In oktober 2008 ging mijn jongste zoon naar de basisschool en kon ik als vrijwilliger bij de Peuterspeelzaal werken waar hij opgezeten had, dit deed ik met zoveel plezier dat ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker 3 kinderopvang ben gaan doen. Ik heb deze opleiding in november 2013 met goed gevolg kunnen afsluiten. Tijdens deze periode heb ik 690 uur stage moeten lopen in twee leerbedrijven, mijn voorkeur ging uit naar VVE Peuterspeelzaal en heb daar dan ook vooral mijn ervaring op gedaan. Met kinderen werken is mijn Passie en uitdaging het is elke dag anders en net als de kinderen leer ook ik steeds weer nieuwe dingen.

Mijn certificaat EHBO voor kinderen is up-to-date, en zal ik ook zeker zo houden. Ook doe ik gedurende het jaar verschillende leerzame en leuke trainingen die me door instanties en gastouderbureaus worden aangeboden om de kennis binnen de gastouderopvang op te frissen.

Ik ben VVE gecertificeerd en werk in mijn opvang met het VVE-programma Kiki. 

Ik ben Christen en probeer daar ook naar te leven. Voor mij is iedereen waardevol, welke levensovertuiging je ook hebt. Ik heb respect voor de wensen van de medemens en zal ook proberen zover dat in mijn mogelijkheid ligt er rekening mee te houden. In kleine dingen kun je het merken. Wat direct op valt is wanneer je hier eet dat er gebeden wordt voor het eten. Je hoeft niet mee te doen, maar ik verwacht wel een moment van stilte daarvoor en leer dat ook aan kinderen die hier zijn.

Ik vind gezonde voeding belangrijk, de kinderen zullen dan ook weinig tot geen snoep en suiker krijgen, ook de geur, kleur en smaakstoffen probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Ik ben zelf vegetarisch, hierdoor zullen de kinderen geen vleeswaren op brood of cracker krijgen, wel eet ik kaas en eieren. Wilt u graag dat uw kind vleeswaren of melkproducten eet, dan kunt u dit zeker wel meegeven, muv van varkensvlees.

De werkdagen zijn: Maandag, dinsdag, donderdag van 7.00 -18.15.

Mocht u na het lezen van mijn stukje nog vragen hebben, of wilt u graag komen kennis maken. Neem dan gerust contact met mij op zodat er een afspraak gemaakt kan worden voor een kennismaking en nadere toelichting.

Mijn opvangtarief is € 6,00 Dit is incl. eten en drinken Excl. Speciale dieetvoeding, babyvoeding en luiers.

 

Algemeen
 • Naam: Franciska
 • Leeftijd: 45 Jaar
 • Geslacht: Vrouw
 • Woonplaats: Zoetermeer
 • Wijk: Oosterheem
Afgeronde opleidingen
 • SPW-3
Afgeronde cursussen
 • KNGU- Gym en Turnjuf niveau 3

Profielfoto's

Beschikbaarheid

Kinderen in de leeftijd
0-1 jaar
1-4 jaar
4-12 jaar
Tijden MaDiWoDoVrZaZo
Ochtend
Middag
Avond

Locatie

 

* De getoonde locatie is een benadering en niet het werkelijke adres van deze (gast)ouder.

  Terug naar zoekresultaten