Gastouderbureau 4Kids
Cursusaanbod

Workshop Rouwverwerking

Op het moment dat men spreekt over verlies, wordt er veelal gedacht aan dood. Verlies heeft echter niet altijd betrekking op dood. Verlies kan op veel meer manieren plaatsvinden. In de workshop Rouwverwerking wordt u meegenomen in de wereld van kinderen die met scheiding, verlies en rouw te maken hebben.

De workshop

Training Rouwverwerking

In de workshop zullen vooral theorie en praktijk passeren. Er wordt uitgelegd wat rouw en verlies is bij kinderen en er worden handvatten gegeven hoe hiermee om te gaan. Hoe gaat u om met kinderen die een verlies geleden hebben door het overlijden van een dierbare of met kinderen die midden in een scheiding leven? Hoe gaat u om met de ouders van het kind? Staat u tussen twee vuren bij een echtscheiding? Maakt u zich zorgen over het welzijn van de kinderen? Wordt u geclaimd door een ouder die in scheiding ligt?

Welke signalen kunt u herkennen en hoe kunt u in uw opvang dat ene kindje de troost bieden die het nodig heeft? Hoe bespreekt u in uw opvang een verlies en hoe gaat u om om met een scheiding? In de workshop krijgt u antwoord op al deze vragen. Uiteraard is er ruimte om te praten over eigen ervaringen in de opvang. Daarnaast krijgt u praktische tips en voorbeeld activiteiten die u kunt gebruiken om bij rouw en verlies een kindje de juiste aandacht te geven.

Tarieven

Deelnemer Tarief
Gastouders die drie of meer kinderen via 4Kids opvangen GRATIS
Overige (gast)ouders die een overeenkomst hebben met 4Kids € 10
Overige deelnemers € 15

Interesse?

Heeft u interesse? Dan kunt u zich hieronder inschrijven.

Op dit moment zijn er geen nieuwe bijeenkomsten bekend.

De workshop zal doorgang vinden bij een minimale deelname van 10 deelnemers. Indien er te weinig aanmeldingen zijn, wordt u hiervan z.s.m. op de hoogte gesteld. De maximale groepsgrootte is 12. Zijn er teveel aanmeldingen? Dan wordt er later nogmaals een workshop gepland. Mocht u vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar cursus@4kids.nl.