Gastouderbureau 4Kids
Cursusaanbod

Workshop Rouwverwerking

Op het moment dat men spreekt over verlies, wordt er veelal gedacht aan dood. Verlies heeft echter niet altijd betrekking op dood. Verlies kan op veel meer manieren plaatsvinden. In de workshop Rouwverwerking wordt ingegaan op de verschillende verlieservaringen die in het leven kunnen voorkomen.

De workshop

Training Rouwverwerking

In de workshop zullen vooral theorie en praktijk passeren. Er wordt uitgelegd op wat rouw en verlies is bij kinderen, jongeren en volwassen en er worden een aantal handvatten gegeven hoe hiermee om te kunnen gaan. Hoe gaat u bijvoorbeeld het gesprek aan met een kind dat net een verlieservaring heeft meegemaakt?

Naast deze handvatten krijgt u ook een aantal ideeën aangereikt die u samen met het kind kunt inzetten na een verlieservaring. Deze ideeën kunnen als ondersteunend ingezet worden om het gesprek over verlies en rouw aan te gaan. Want wat als praten over verlies niet vanzelf gaat? Wat kan je dan doen om er te zijn voor het kind na een verlieservaring.

In de workshop zult u in ieder geval antwoord krijgen op deze vragen, uiteraard wanneer er nog tijd over is, zullen er ook vragen beantwoord worden die u zelf heeft ten aanzien van verlies en rouw.

Tarieven

Deelnemer Tarief
Gastouders die drie of meer kinderen via 4Kids opvangen GRATIS
Overige (gast)ouders die een overeenkomst hebben met 4Kids € 10
Overige deelnemers € 15

Interesse?

Heeft u interesse? Dan kunt u zich hieronder inschrijven.

Op dit moment zijn er geen nieuwe bijeenkomsten bekend.

De training zal doorgang vinden bij een minimale deelname van 10 deelnemers. Indien er te weinig aanmeldingen zijn, wordt u hiervan z.s.m. op de hoogte gesteld. De maximale groepsgrootte is 12. Zijn er teveel aanmeldingen? Dan wordt er later nogmaals een training gepland. Mocht u vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar cursus@4kids.nl.