Workshop Life events

Life events zijn grote veranderingen en gebeurtenissen in de wereld van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan grote broer of grote zus worden. Een nieuwe gastouder, verhuizing, ziekenhuisopname of de stap naar de basisschool. Ze kunnen zorgen voor chaos en onrust.

 

Levenservaring opdoen

Kinderen hebben nog niet de levenservaring opgedaan om zich een beeld te kunnen vormen van die nieuwe wereld die ze gaan betreden. Terwijl hun hoofd alles probeert te verwerken en begrijpen, kan er onrust of een onveilig gevoel ontstaan. Opeens is dat vertrouwde leventje verdwenen en moet je weer opnieuw gaan ontdekken hoe alles werkt en gaat. Niet zo gek dus dat het vaak voorkomt dat de gevoelswereld van een kind in deze situaties van slag kan raken.

De workshop

De workshop wordt verzorgd door kindertherapeut Lonneke Sanders. Samen ga je onderzoeken wat kinderen nodig hebben om zich voor te bereiden op bekende life events. Hoe je ze hier vervolgens doorheen kan begeleiden en hoe je kinderen kan helpen vertrouwd te raken met de nieuwe situatie. Er is alle ruimte voor het bespreken van je eigen vragen en praktijksituaties

De online workshop duurt 1,5 uur.

Schrijf je in!

Locatie Datum Tijdstip
Online via Zoom 18-06-2024, 19-11-2024 19:30 - 21:00

Er kunnen maximaal 20 deelnemers mee doen.

Tarieven

Deelnemer Online Op locatie
(Gast)ouders die een overeenkomst hebben met 4Kids GRATIS € 12,50
Overige deelnemers € 10 € 15

Deelname annuleren

Kun je toch niet komen? Je kunt je deelname tot 48 uur voor aanvang van de workshop kosteloos annuleren via cursus@4kids.nl. Meld je je later of niet af? Dan worden er € 15,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Ook als de workshop gratis is.