Gastouderbureau 4Kids
Cursusaanbod

Workshop Hooggevoelige kinderen

Wanneer u begrijpt waarom een kind reageert zoals het doet, zult u waarschijnlijk milder reageren op het gedrag.

(Hoog)sensitieve kinderen

Workshop Hooggevoelige kinderen

Elke ouder of opvoeder van een (hoog)sensitief (gast)kind herkent het wel; een intense reactie op emoties en gevoelens. Ze merken veel bij zichzelf en in hun omgeving op, leven mee, hebben een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, zijn sociaal en hebben tal van idee├źn. Maar het kind beleeft ook andere kanten. Angst, piekeren, overprikkeling, onzekerheid en vaak onbegrip van anderen. Onbegrip wat zich kan uiten in vooroordeel, hoge of te lage verwachtingen hebben, kinderen die altijd maar verlegen zijn of juist super druk, bangeriken of aanstellers.

Leren wat goed voelt

Ongetwijfeld vraag u zich soms af hoe u in sommige situaties het beste om kunt gaan met de hooggevoeligheid van uw (gast)kind. Als opvoeder ervaart u begrip of onbegrip bij uzelf, het kind of in uw omgeving. Doe ik het wel goed? Begrijpen wij elkaar wel? Of onzeker worden op de reacties van de buitenwereld. Bij het opgroeien hoort het verkennen van grenzen in emoties en gevoelens. Het begrijpen van de emoties van jezelf en van de ander maken de wereld voorspelbaar en veilig. Voor de een vanzelfsprekend en voor de ander een zoektocht. Maar hoe leert u samen wat goed voelt?

Over de workshop

Hooggevoelige kinderen hebben u dus hard nodig en u kunt uw (gast)kind hierin begeleiden. Het daagt u uit om u te verplaatsen in uw kind en uw eigen emoties en gevoelens . Tijdens deze leuke en interactieve workshop krijgt u opvoedkundige tips en tools die u direct kunt toepassen. De workshop wordt gegeven door pedagoog Marloes Buurman-Meijer van Praktijk Kids Connect.

Tarieven

Deelnemer Tarief
Gastouders die drie of meer kinderen via 4Kids opvangen GRATIS
Overige (gast)ouders die een overeenkomst hebben met 4Kids € 10
Overige deelnemers € 15

Interesse?

Heeft u interesse? Dan kunt u zich hieronder inschrijven.

Plaats Data Tijd
Purmerend 06-11-2019  19:30 - 21:30

De workshop zal doorgang vinden bij een minimale deelname van 10 deelnemers. Indien er te weinig aanmeldingen zijn, wordt u hiervan z.s.m. op de hoogte gesteld. De maximale groepsgrootte is 12. Zijn er teveel aanmeldingen? Dan wordt er later nogmaals een training gepland. Mocht u vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar cursus@4kids.nl.