Gastouderpraat

Samen kennis en ervaringen delen, waarbij iedere keer een ander thema centraal staat. Als gastouders onder elkaar. Met aanwezigheid van een bemiddelaar van 4Kids. Dat is een avondje online gastouderpraat.

 

Praktische avonden

De avonden Gastouderpraat zijn échte, praktische avonden. We bespreken de uitdagingen waar in je de (dagelijkse) praktijk mee te maken krijgt. En delen positieve ervaringen om elkaar verder te helpen.

Thema's en data

Dinsdagavond 10 september: Dilemma’s voor het gebruiken van de meldcode
Tijdens het werken met kinderen kan het voorkomen dat je bij een kind vermoeden hebt van huiselijk geweld of kindermishandeling. In zo’n geval gebruiken we de meldcode van Veilig Thuis. Veel gastouders vinden het lastig om een melding te maken. Tijdens deze Gastouderpraat bespreken we welke dilemma’s je kunt hebben wanneer je overweegt een melding te maken.

Maandagavond 7 oktober: Interactievaardigheden
Jouw interactievaardigheden (de manier waarop je met je gastkinderen omgaat en communiceert) hebben een grote invloed op de kwaliteit van je gastouderopvang. Hoe beter de interactie tussen jou en de kinderen, hoe beter kinderen zich bij jou voelen en zich kunnen ontwikkelen. De zes interactievaardigheden helpen je hierbij. Tijdens deze gastouderpraat nemen we je hierin mee: wat houden de vaardigheden in en welke heeft jouw voorkeur?

Woensdagavond 6 november: Vechtscheiding
Bij de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling denken we al snel aan fysiek geweld. Maar wist je dat de meldcode ook bij een vechtscheiding een belangrijk hulpmiddel kan zijn? We bespreken het tijdens de Gastouderpraat.

Schrijf je in!

Er is iedere Gastouderpraat plek voor vijftien gastouders. Zo kunnen we elk thema goed met elkaar bespreken en kan iedereen het goed volgen. Als er veel interesse is voor een specifiek thema, plannen we hiervoor nog een extra datum.

Locatie Datum Tijdstip
Online via Teams 10-09-2024, 07-10-2024, 06-11-2024 19:30 - 21:00

Heb je vragen? Mail gerust naar cursus@4kids.nl. Of bel naar 0572-341000. We helpen je graag.

Tarieven

Deelnemer Tarief
(Gast)ouders die een overeenkomst hebben met 4Kids GRATIS
Overige deelnemers € 10

Deelname annuleren

Kun je toch niet komen? Je kunt je deelname tot 48 uur voor aanvang van de bijeenkomst kosteloos annuleren via cursus@4kids.nl. Meld je je later of niet af? Dan worden er € 15,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Ook als de bijeenkomst gratis is.