Gastouderbureau 4Kids
Nieuws

4Kids foutloos door GGD Inspectie

8 januari 2016

4Kids is ook in 2015 door de GGD geïnspecteerd. Dit jaar werd de inspectie uitgevoerd door de GGD Amsterdam. Wederom zijn er geen overtredingen geconstateerd.

De inspectie was dit jaar extra uitgebreid in verband met het landelijk project ‘Kwaliteitsverbetering gastouderbureaus' waarin SZW, VNG, GGD GHOR Nederland en de Belastingdienst samen optrekken. Het inspectiebezoek is daarom uitgevoerd door de toezichthouder kinderopvang en een inspecteur van de Belastingdienst.

Sebastiaan Dekkers van 4Kids: "Wij zijn erg trots op het resultaat, want nooit eerder was de inspectie zo uitgebreid. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel en deze uitkomst bevestigt dat."

Ook blijkt uit een interne analyse van 4Kids dat het aantal geconstateerde overtredingen bij gastouders van 4Kids onder het landelijk gemiddelde ligt. Volgens de Inspectie van het Onderwijs lag het percentage gastouders waarbij in 2014 tijdens een inspectiebezoek door de GGD een overtreding werd geconstateerd landelijk op 13%. Bij gastouders van 4Kids was dit 11%. Van de 214 inspecties die de GGD in 2014 bij gastouders van 4Kids uitvoerde, bevatten namelijk 24 een handhavingsadvies. Uiteraard streeft 4Kids ernaar om dit percentage verder terug te brengen.

  naar nieuwsoverzicht