Gastouderbureau 4Kids
Nieuws

Week van het jonge kind

13 april 2015

Van 12 tot 18 april is het de Week van het Jonge Kind. Dit is voor professionals die werken met jonge kinderen dé week om te laten zien welke bijdrage ze leveren aan de ontwikkeling van het jonge kind. In het kader van deze week heeft 4Kids twee handige documenten ontwikkeld die gastouders helpen de ontwikkeling van hun gastkinderen te stimuleren.

Taalontwikkeling

Taalvaardigheid is voor jonge kinderen een bepalende factor voor hun latere schoolsucces. Gastouders hebben invloed op de taalontwikkeling van hun gastkinderen. Daarom heeft 4Kids een document ontwikkeld dat gastouders voorziet van handige tips en adviezen om de taalontwikkeling optimaal te stimuleren.

Veldinstrument pedagogische praktijk

Eind 2014 heeft GGD Nederland het veldinstrument ‘observatie pedagogische praktijk’ beschikbaar gesteld om het pedagogisch niveau van opvangvoorzieningen vast te stellen. 4Kids vindt het belangrijk dat al haar gastouders pedagogisch verantwoord werken. Daarom heeft zij het veldinstrument vertaald voor gebruik binnen de gastouderopvang. Gastouders kunnen dit document als checklist gebruiken bij een zelf-evaluatie. Ook staan er in het document tips en ideeën om het pedagogisch handelen te verbeteren.

Voor een overzicht van de georganiseerde activiteiten in de Week van het Jonge Kind, klikt u hier.

  naar nieuwsoverzicht