Gastouderbureau 4Kids
Nieuws

Voorlezen maakt baby slimmer

2 maart 2015

Het leesbevorderingsprogramma BoekStart draagt bij aan de taalvaardigheid van baby’s. Voorlezen aan baby’s maakt ze bovendien slimmer en geeft ze een goede basis voor leren op school. Dit blijkt uit onderzoek van Heleen van den Berg en Adriana Bus van de Universiteit van Leiden.

BoekStart

Ouders die BoekStart in huis halen, lezen hun baby in het eerste levensjaar meer voor dan andere ouders. De woordenschat van baby’s die worden voorgelezen met behulp van BoekStart is hoger dan van andere kinderen. Dit blijkt uit metingen bij baby’s van 15 maanden oud. Op de lange termijn (22 maanden) wordt het positieve effect van vroeg voorlezen zelfs sterker. “Ook voor de cognitieve en sociale ontwikkeling van een kind is het goed. Daarnaast versterkt voorlezen deband tussen ouders en kind’’, aldus Adriana Bus.

Gratis materiaal

Ouders van baby’s kunnen bij deelnemende bibliotheken gratis een BoekStart koffertje ophalen. Hierin zitten voorleesboekjes, een cd met kinderliedjes en een gratis bibliotheek abonnement voor de baby.

Temperamentvolle baby’s

Ook ouders van baby’s die veel negatief gedrag vertonen, gaan vaker voorlezen als zij BoekStart eenmaal in huis hebben. Wellicht ervaren zij dat hun baby rustiger wordt door het voorlezen uit BoekStart.


Meer informatie over BoekStart vindt u hier.

  naar nieuwsoverzicht