Gastouderbureau 4Kids
Nieuws

Kindvolgsysteem 4Kids erkend door NJI

23 oktober 2014

Het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) heeft het 4Kids Kindvolgsysteem erkend en opgenomen in de databank Instrumenten en Richtlijnen. Gastouderbureau 4Kids is de ontwikkelaar van dit eerste kindvolgsysteem speciaal voor gastouders.

“Wij zijn enorm trots op deze erkenning vanuit het NJI. Dit bevestigt dat we weer een goede stap hebben gezet richting verdere professionalisering van dit waardevolle vak,” aldus Sebastiaan Dekkers, algemeen directeur van 4Kids. “Een kindvolgsysteem sluit heel goed aan bij de kenmerken van gastouderopvang. Het is kleinschalige opvang met veel persoonlijke aandacht. Zo kan een gastouder snel en goed inspelen op de behoeftes, het karakter, de voorkeuren en de unieke talenten van ieder kind. Met ons kindvolgsysteem kan een gastouder nu gestructureerd in kaart brengen waar de ontwikkelkansen liggen voor ieder kind.”

Het 4Kids Kindvolgsysteem bestaat uit een naslagwerk met allerhande tips, ideeën ten aanzien van ontwikkeling en welbevinden en per kind een map met observatielijsten. Meer dan 500 gastouders werken al met het systeem. “Gastouders én ouders zijn er heel enthousiast over,” aldus Dekkers.

Over 4Kids
4Kids is een landelijk opererende kinderopvangorganisatie, gespecialiseerd in gastouderopvang. Via 4Kids werken ruim 1900 gastouders iedere week aan veilige en ontwikkelingsgerichte opvang van meer dan 5.400 kinderen.

  naar nieuwsoverzicht