Gastouderbureau 4Kids
Nieuws

Nieuwe rekentool kinderopvang online

26 oktober 2012

Gastouderopvang ook in 2013 voordeligste vorm van kinderopvang.

Heino, 26 oktober 2012 - De kinderopvangtoeslag gaat het komende jaar definitief verder omlaag. Ouders kunnen in 2013 desalniettemin nog fors besparen op hun kinderopvangkosten door over te stappen op een gastouder. Op www.4kids.nl kunnen ouders hun voordeel voor 2013 berekenen.

Besparingen mogelijk tot € 4.400

Een gezin met een inkomen van € 50.000 dat drie dagen per week voor twee kinderen opvang afneemt, kan volgend jaar ruim € 3.300 netto besparen. Hetzelfde gezin met een inkomen van € 70.000 bespaart meer dan € 4.400 netto per jaar door over te stappen op een gastouder. Wanneer meer ouders voor gastouderopvang kiezen, kan ook de overheid veel geld besparen, omdat de uit te keren toeslag voor gastouderopvang lager ligt.

Veel berekeningen gemaakt

Dit is het tweede jaar dat 4Kids deze rekentool aanbiedt. Afgelopen jaar werden tienduizenden berekeningen gemaakt. Het blijft niet alleen bij berekeningen volgens Sebastiaan Dekkers, algemeen directeur van 4Kids: “4Kids schreef de eerste 9 maanden van dit jaar 60% meer ouders in dan in dezelfde periode vorig jaar. Ouders hebben nu toch al een aantal maanden last van de hoge kosten van kinderopvang en zijn op zoek naar betaalbare alternatieven.”

Waarom is een gastouder veel voordeliger?

Bij een gastouder wordt alleen betaald voor de uren en dagen die worden afgenomen. Er hoeft geen 11 uur te worden betaald wanneer er maar 8 uur op een dag wordt afgenomen. Daarnaast hoeft er niet te worden doorbetaald tijdens vakanties, feestdagen en vrije dagen.

Over 4Kids

4Kids is een landelijk werkend gastouderbureau. 4Kids begeleidt de opvang van meer dan 4.300 kinderen. De dienstverlening van 4Kids is degelijk en betrouwbaar. De medewerkers van 4Kids hebben al meer dan 15 jaar ervaring in de gastouderopvang.
 

  naar nieuwsoverzicht