4Kids

Beste {firstname},

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 14 december heeft het Kabinet aangekondigd dat het basisonderwijs en de BSO de week voor de kerstvakantie dicht gaan. Dat is de week van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december. Deze sluiting geldt niet voor de gastouderopvang.

Gastouderopvang blijft open
De gastouderopvang blijft open voor alle kinderen van 0 t/m 12 jaar. Dit betekent dat de normale contractafspraken tussen ouder en gastouder blijven gelden. Er geldt wel het dringende verzoek aan ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd om alleen gebruik te maken van hun gastouder als zij een cruciaal beroep uitoefenen of als hun kinderen in een kwetsbare positie zitten. Gastouders dienen te allen tijde rekening te houden met het maximale aantal kinderen dat er tegelijkertijd mag worden opgevangen.

Gewijzigde beslisboom
De beslisboom heeft opnieuw een update gehad. De wijzigingen op een rij:

  • Zelftesten kunnen worden gebruikt naast het testen bij de GGD. Maar niet voor het verkorten van de quarantaineperiode. Bij milde klachten mag je gebruik maken van een zelftest. Maar bij een positieve zelftest moet zo snel mogelijk een test gedaan worden bij de GGD. Om quarantaine te verkorten is een GGD test altijd noodzakelijk. Voor meer uitleg over zelftesten, klik hier.
  • Voor kinderen van 0 jaar t/m 12 jaar die in de afgelopen 8 weken corona hebben gehad, geldt dat zij niet hoeven te testen en ook niet in quarantaine moeten. Kinderen van 0 tot en met 12 jaar hoeven dus niet thuis te blijven als zij nieuwe klachten krijgen die passen bij corona, minder dan 8 weken na de eerste ziektedag (of testdatum) van een bevestigde corona-infectie. Twijfel je? Bel dan de GGD.

DOWNLOAD DE BESLISBOOM

De meest actuele versie van het protocol en de beslisboom vind je ook altijd op 4kids.nl/corona. Heb je vragen? Bel of mail ons gerust!

We wensen iedereen sterkte met wederom een uitdagende periode. En: natuurlijk informeren we je weer zodra er aanvullende informatie is.

Met vriendelijke groet,
Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84