4Kids

Beste {firstname}

Afgelopen vrijdag heeft het kabinet gecommuniceerd dat de quarantaineregels wijzigen. Deze regels gelden per direct.

De quarantaineregels
Ben je een huisgenoot of nauw contact van iemand die positief getest is op corona, dan hoef je niet in quarantaine als je:

  • korter dan 8 weken geleden positief getest bent, hersteld bent en geen klachten hebt, of
  • langer dan één week geleden een booster hebt gehad.

Krijg je toch klachten? Laat je dan testen!

Cruciale beroepen
Het kabinet heeft vrijdag ook aangekondigd dat er mogelijk een uitzondering op de quarantaineregels komt voor personen met een cruciaal beroep én die niet onder de twee hierboven genoemde uitzonderingen vallen. De overheid is dit nog aan het uitwerken. Daarom is deze uitzondering nu nog niet in werking getreden.

Dienstverlening aan Huis
Het landelijke advies is dat het gezin de quarantaine leefregels volgt die gelden wanneer je besmet bent met het coronavirus. Eén van de leefregels is dat er niemand op bezoek mag komen, behalve voor medische zaken (bijvoorbeeld: huisarts, GGD). Dit betekent dat ouders niet mogen vragen aan de gastouder om opvang te verzorgen. Is een lid van het gezin een categorie 2-contact? Dan kan de opvang doorgaan, mits het gezinslid in strikte afzondering kan blijven. De leefregels isolatie & quarantaine lees je hier.

Wel of niet doorbetalen
Hierbij wordt uitgegaan van de opvangvraag voor het kind. De ouder hoeft niet door te betalen als:

  1. de gastouder niet kan opvangen, omdat de gastouder positief getest is op corona en in quarantaine moet;
  2. de gastouder niet kan opvangen omdat zij geen boosterprik heeft gehad of korter dan 8 weken positief getest is geweest én daardoor in quarantaine moet. Zie Quarantaine Check

De ouder moet wel doorbetalen als: het kind positief getest is op Corona of een categorie 2-contact is. Het maakt dan niet uit of de gastouder wel of niet kan opvangen.

Dienstverlening aan Huis-contracten
Dienstverlening aan Huis-gastouders worden in alle gevallen doorbetaald, conform de regels van de dienstverlening-aan-huis contracten.

Protocol Kinderopvang
Aan het protocol Kinderopvang wordt momenteel gewerkt door de overheid. De verwachting is dat er deze week een nieuwe versie wordt gepubliceerd. Via de Quarantaine Check van de overheid, kun je per situatie nagaan of je in quarantaine moet en wanneer je je moet laten testen. Helemaal onderaan zie je de uitzondering wanneer je een boostervaccin hebt of wanneer je korter dan 8 weken geleden positief getest bent.

Tegenstrijdige berichten
Er zijn momenteel veel tegenstrijdige berichten, ook in de media. Het is goed om te weten dat wij àltijd de regels van de overheid volgen en communiceren. Het bericht van de overheid met de nieuwe quarantaineregels lees je hier.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84