4Kids

Beste {firstname},

Inmiddels vindt er al bijna vier weken geen reguliere opvang plaats. De berichten vanuit de overheid en RIVM zijn voorzichtig positief, maar we zullen deze situatie nog een tijdje met elkaar moeten volhouden. Via deze e-mail sturen we weer een kleine update.

Veiligheid en gezondheid in de noodopvang
Als er opvang plaatsvindt, dan moeten er afspraken worden gemaakt om besmetting te voorkomen. De afspraken kunnen o.a. zijn:

  • Halen en brengen gebeurt buiten bij de deur;
  • Volwassenen houden altijd 1,5 meter afstand tot andere volwassenen;
  • Kinderen worden gehaald en gebracht door één persoon;
  • De overdracht is kort;
  • Handen worden regelmatig gewassen, bijvoorbeeld bij het binnengaan van de opvangruimte;
  • Een kind wordt niet opgevangen bij de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 graden of als een huisgenoot van het kind verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid heeft.
    (zie het stroomschema Mag mijn kind naar de gastouder).

Extra uren noodopvang
Bied je noodopvang aan en werk je meer uren dan waarvoor je een vergoeding krijgt? Houd dan deze extra uren bij in een eigen registratie. Het is niet duidelijk of hier op den duur een vergoeding voor komt vanuit de overheid. Op dit moment gaan wij er vanuit dat dit niet het geval is, maar het is belangrijk om de uren op schrift te hebben mocht hier iets in veranderen. De extra uren registreer je niet in de urenregistratie in Mijn 4Kids.

Vergeet niet om in Mijn 4Kids aan te geven of je op dit moment kinderen opvangt of niet. We verzoeken je dringend om ook elke wijziging in de opvang hier door te geven.

Compensatieregeling ouders
De overheid werkt momenteel nog aan de compensatieregeling voor ouders. Zodra het ministerie van SZW de details bekend maakt, wij gaan uit voor het eind van deze maand, zullen we je hierover z.s.m. informeren.

Kwetsbare kinderen
De groep kinderen waarvoor noodopvang geregeld moet worden is uitgebreid. In eerste instantie ging het om kinderen van ouder(s) in een cruciale beroepsgroep, nu zijn daar ook de kwetsbare kinderen aan toegevoegd. Kinderen die het thuis niet goed hebben, waar het niet veilig is. Zeker niet in de huidige situatie.

Ken je een gezin waar dit op van toepassing is? Dan vragen wij je contact op te nemen met de gemeente of GGD om dat te melden. Zij beoordelen of deze kinderen voor noodopvang in aanmerking komen. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid dat deze kinderen worden opgevangen.

De oproep aan jullie als professionals die dichtbij het kind staan: wees extra scherp op signalen van onveiligheid, huiselijk geweld en kindermishandeling. Bel bij zorgen Veilig Thuis op 0800-2000, neem contact op met het betrokken sociaal wijkteam of bel met 4Kids.

Online ouderevaluaties
Jaarlijks evalueren wij met ouders de gastouderopvang. Dit is een verplicht onderdeel om de opvang te monitoren en gastouders van feedback te voorzien. De evaluatie vindt telefonisch plaats, maar in de praktijk is dit nogal eens lastig. Wij krijgen ouders niet te pakken of wij bellen op een ongelegen moment. Het is belangrijk dat ouders de tijd nemen voor een evaluatie.  Daarom starten wij binnenkort, in overleg met de GGD, met online ouderevaluaties. Ouders ontvangen wanneer er een evaluatiegesprek moet plaatsvinden een uitnodiging die hen de keuze geeft om de evaluatie zelfstandig online in te vullen of om deze telefonisch met 4Kids af te handelen. 

Veel gestelde vragen
Op www.4kids.nl/corona vind je alle informatie die wij de afgelopen weken hebben verstrekt. Er zijn regelmatig wijzigingen. Wij houden onze FAQ zo goed mogelijk up-to-date.

Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust: 0572- 341000 / info@4kids.nl.

Wij wensen je, ondanks de huidige situatie, een heel vrolijk Pasen! In het klein maar met aandacht voor elkaar. 

Met vriendelijke groet,

Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84