4Kids

Beste {firstname},

Het is bijna 11 mei. De dag waarop de gastouderopvang weer volledig mag starten. Eerder deze week informeerden wij je over de FAQ op onze website met de meest gestelde vragen omtrent de heropening. Via deze e-mail lichten we de belangrijkste informatie er nog eens uit.

Protocol gastouderopvang
Het protocol dat vanaf 11 mei gehanteerd moet worden heeft een update gekregen. De thuisblijfregels zijn verder uitgebreid. Er staat meer informatie in over het testen op het coronavirus bij gastouder en gastkinderen. Het vernieuwde protocol kun je hieronder downloaden. Wil je het protocol raadplegen? Haal deze dan uit de FAQ op onze website, hier staat altijd de laatste versie.

DOWNLOAD PROTOCOL

Compensatieregeling
De compensatie door de overheid van de eigen bijdrage tot het max. toeslagtarief loopt ook na 11 mei door. Namelijk totdat de scholen weer volledig open zijn. De compensatie van de eigen bijdrage boven het maximaal uurtarief door gastouder en gastouderbureau komt te vervallen. De opvang gaat immers in zijn geheel weer open.

Veilige opvang
Ook vanaf 11 mei gelden de regels uit de Wet Kinderopvang. Het maximaal kindaantal mag bijvoorbeeld niet overschreden worden. Een gastouder mag maximaal zes kinderen in verschillende leeftijdsgroepen opvangen, inclusief eigen kinderen tot 10 jaar. Aangezien scholen nog niet volledig op zijn moet er extra opgelet worden dat het maximaal kindaantal niet wordt overschreden.

Coronatest voor gastouders
Sinds 6 mei komen gastouders ook in aanmerking voor een coronatest. In veel gevallen moet hiervoor contact opgenomen worden met de lokale GGD. De procedure verschilt per GGD. De informatie die wij van de GGD's ontvangen verzamelen wij op één pagina. Klik op onderstaande link om te kijken of jouw GGD ertussen staat. De informatie wordt regelmatig aangevuld.

OVERZICH TESTINFORMATIE GGD

Noodopvang
De noodopvang voor kinderen van wie één van de ouders in een cruciale beroepsgroep werkt en kwetsbare kinderen loopt na 11 mei door. Gastouder is ook een cruciaal beroep. Dat betekent dat gastouders ook in aanmerking komt voor de noodopvang in eigen gemeente.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Bel of mail ons via: 0572- 341000 / info@4kids.nl. Wij staan voor je klaar!

Met vriendelijke groet,
Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84