4Kids

Beste {firstname},

Aanstaande maandag mogen de kinderen weer naar school en naar hun gastouder. Dit weekend heeft de overheid nog twee besluiten genomen die maandag al van kracht zijn. Het betreft het nieuwe snotneusbeleid en testen met voorrang voor gastouders.

Nieuwe beslisboom i.v.m. snotneusbeleid
Vandaag was het snotneusbeleid in het nieuws. Vanaf maandag 8 februari geldt dat basisschoolleerlingen met een neusverkoudheid moeten thuisblijven, met het dringende advies zich te laten testen. Voor hen geldt vanaf dan hetzelfde testbeleid als voor oudere leeftijdsgroepen. Dit betekent ook dat deze kinderen niet naar de gastouder mogen. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar geldt nog steeds de uitzondering dat zij met verkoudheidsklachten wel naar de gastouder mogen.

Download de beslisboom voor kinderen van 0 jaar t/m groep 8 om te bepalen of je (verkouden) kind naar de gastouder kan. Moet je kind thuisblijven? In de beslisboom lees je ook wanneer je kind weer naar de gastouder mag. Begin volgende week wordt dit beleid in het protocol gastouderopvang aangepast.

Met voorrang testen voor gastouders
Met ingang van maandag mogen gastouders zich met voorrang laten testen. De huisgenoten van de gastouder komen helaas niet in aanmerking voor het testen met voorrang.

  1. Wil je als gastouder met voorrang getest worden? Controleer dan eerst of je aan het afwegingskader voldoet.
  2. Kom je in aanmerking voor voorrang? Dan neem je contact op met 4Kids door te bellen naar 0572-341000 (keuze 3). Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8:15 en 17:00 uur. Samen controleren we nogmaals het afwegingskader.
  3. Wij vullen een verklaringsformulier in en ondertekenen deze voor akkoord. Met de getekende verklaring kan er met voorrang een afspraak gemaakt worden om te testen.
  4. Je maakt zelf een testafspraak bij de GGD via een prioriteitsnummer. Dit speciale nummer ontvang je van ons en is dagelijks bereikbaar tussen 07.30 en 20.00 uur. Je wordt zo snel mogelijk getest. Meer details over het testen met voorrang lees je in onze FAQ en in het afwegingskader.

De voorrangsregeling werkt alleen als iedereen hier alleen gebruik van maakt als het echt nodig is!

Vragen en opmerkingen
Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Kijk op www.4kids.nl/corona of neem contact met ons op door te bellen naar 0572- 341000 of te mailen naar info@4kids.nl. Wij staan voor je klaar!

Nog een fijn weekend en hopelijk veel sneeuwpret!

Met vriendelijke groet,

Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84