4Kids

Beste {firstname},

Goed nieuws! Vanaf aanstaande maandag 8 februari gaan de basisscholen en de kinderopvang weer open. De gastouderopvang was al open, maar het dringende verzoek aan ouders om alleen gebruik te maken van de opvang als zij een cruciaal beroep uitoefenen vervalt. Alle kinderen, ook die in de basisschoolleeftijd, mogen vanaf aanstaande maandag weer naar hun gastouder.

Buitenschoolse opvang bij de gastouder
Tijdens de persconferentie heb je gehoord dat de buitenschoolse opvang (BSO) nog dicht blijft. Als in de media wordt gesproken over BSO, dan wordt daar niet de BSO bij de gastouder mee bedoeld. BSO bij de gastouder valt onder gastouderopvang. En de gastouderopvang is volledig open voor alle leeftijden.

Compensatieregeling ouders
De overheid gaat de eigen bijdrage van ouders, tot het maximum uurtarief, compenseren. Deze compensatie betreft de periode van 16 december 2020 tot en met 7 februari 2021 en geldt voor álle ouders. Er zijn geen uitzonderingen. De betalingen worden uitgevoerd door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Wanneer dit gebeurt en hoe het er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Zodra wij meer informatie hebben laten wij je het weten.

Protocol gastouderopvang en beslisboom
In de komende dagen volgen er mogelijk een nieuw protocol gastouderopvang en een nieuwe beslisboom. Er is sprake van nieuwe quarantaineregels voor kinderen. De details worden numomenteel besproken door het ministerie en de branche kinderopvang: er is nog geen duidelijkheid. Ook hier geldt: zodra wij meer informatie hebben laten wij je het weten.

Uiteraard hoor je ook van ons als er wijzigingen zijn in de maatregelen die de overheid neemt in de strijd tegen het coronavirus. Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Kijk op www.4kids.nl/corona of neem contact met ons op door te bellen naar 0572- 341000 of te mailen naar info@4kids.nl. Wij staan voor je klaar!

Met vriendelijke groet,

Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84