4Kids

Beste {firstname},

Bij deze ontvang je weer een update over de opvang en het coronavirus. Met deze keer: de avondklok, een wijziging in het recht op kinderopvangtoeslag 2020 en de mondkapjesplicht bij het vervoer van kinderen.

De avondklok
Sinds zaterdag 23 januari geldt er in heel Nederland een avondklok. Tussen 21:00 en 4:30 uur mag je niet meer op straat zijn. Op de website van de rijksoverheid is meer informatie te vinden over deze avondklok.

  • Werkgeversverklaring gastouders
    Moet je voor je werk als gastouder naar buiten? Dan moet je een eigen verklaring avondklok en een werkgeversverklaring avondklok kunnen tonen. Als gastouder mag je deze werkgeversverklaring zelf invullen, daarin neem je de naam en contactgegevens van je opdrachtgever (= de ouder) op.

  • Werkgeversverklaring ouders
    Ouders die tijdens de avondklok over straat moeten om hun kinderen bij de gastouder te brengen of op te halen moeten uiteraard ook een eigen verklaring avondklok en een werkgeversverklaring avondklok kunnen tonen. Het betreft een verklaring van de werkgever van de ouder. De gastouder hoeft niets voor de ouder te ondertekenen.


Kinderopvangtoeslag 2020

Vanwege de sluiting van de kinderopvang in het voorjaar, heeft de staatssecretaris besloten de koppeling gewerkte uren voor het recht op kinderopvangtoeslag in 2020 te verruimen.

Ouders hebben per kalendermaand tot maximaal 230 gewerkte uren recht op kinderopvangtoeslag. Dit is gekoppeld aan het aantal gewerkte uren van de minst werkende ouder. Het aantal uren dat in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag is normaal gesproken bij dagopvang gelijk aan 140% van de gewerkte uren. En 70% van de gewerkte uren bij buitenschoolse opvang. De normen van 140% en 70% worden voor 2020 losgelaten.

In plaats daarvan komen werkende ouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag voor het maximum van 230 uren kinderopvang per kalendermaand voor die maanden waarin zij arbeid verrichten. Deze maatregel is tijdelijk en is alleen van toepassing in berekeningsjaar 2020.

Mondkapjesplicht bij vervoer van kinderen
Wellicht ten overvloede: een gastouder (of degene die namens een gastouder rijdt) is verplicht om een mondkapje te dragen tijdens het vervoeren van kinderen in een auto of een busje. De GGD zal hier tijdens een inspectie extra op toezien.

Vragen en/ofopmerkingen
Heb je vragen en/of opmerkingen? Kijk op www.4kids.nl/corona of neem contact met ons op door te bellen naar 0572- 341000 of te mailen naar info@4kids.nl.

Met vriendelijke groet,

Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84