4Kids

Beste {firstname},

Naar aanleiding van de persconferentie van 18 september j.l. en nieuwe richtlijnen van het RIVM is het protocol gastouderopvang opnieuw gewijzigd. De belangrijkste veranderingen zijn:

  1. Alle kinderen van 0 jaar t/m kinderen in groep 8 kunnen met neusverkoudheidsklachten worden opgevangen. De voorwaarden lees je in het protocol gastouderopvang en de beslisboom 0 jaar t/m groep 8.
  2. Bij gastouderopvang in eigen huis geldt: de gastouder mag opvang blijven bieden als een huisgenoot verkoudheidsklachten heeft en deze huisgenoot niet in contact komt met ouders en de kinderen die worden opgevangen door de gastouder. Als een huisgenoot van de gastouder koorts (38°C of hoger) en/of benauwdheidsklachten heeft, kan er géén opvang worden geboden.
  3. Kinderen t/m 12 jaar hoeven niet meer getest te worden, tenzij zij:
    - ernstig ziek zijn;
    - huisgenoot of contact zijn van een bewezen COVID-19 patiënt;
    - behoren tot de risicogroepen.

Via onderstaande link download je het protocol gastouderopvang:
Laatse versie protocol kinderopvang

Beslisboom kinderen 0 jaar t/m groep 8
Door de wijzigingen in de richtlijnen is er vanaf heden nog maar één beslisboom nodig om te bepalen of een verkouden kind naar de gastouder kan. Klik op onderstaande link om de nieuwe beslisboom te downloaden.
Download de beslisboom 0 jaar t/m groep 8

Testen op het coronavirus
De vraag naar coronatests groeit momenteel sneller dan de beschikbare capaciteit van de GGD toelaat. Helaas betekent dit dat in verschillende regio’s de wachttijd voor een test oploopt. Via de brancheorganisatie kinderopvang biedt 4Kids gastouders en hun huisgenoten daarom een alternatieve test via coronalab.eu aan. In het antwoord op vraag 4: Kunnen gastouders zich laten testen? op www.4kids.nl/corona lees je hoe je daar gebruik van kunt maken.

Voor overige vragen kijk je ook op www.4kids.nl/corona. Daar staan de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je ons natuurlijk altijd bellen op 0572- 341000 of mailen naar info@4kids.nl.

Met vriendelijke groet,

Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84