4Kids

Beste {firstname},

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond ontvang je een korte update.

Scholen weer volledig open
De gastouderopvang, voor kinderen van 0 t/m 12 jaar, is sinds 11 mei weer volledig open. Vanaf 8 juni gaan ook de scholen weer volledig open, waardoor er weer op de reguliere tijden kan worden opgevangen.

Noodopvang overdag stopt
De noodopvang in avonden, nachten en in het weekend is vanaf 8 juni alleen voor ouders die werken in de zorg. Er is geen sprake meer van noodopvang overdag.

Vergoeding eigen bijdrage stopt
De vergoeding van de eigen bijdrage tot het maximaal toeslagtarief door de overheid stopt vanaf 8 juni. Het streven van de overheid is om de compensatie in juli uit te keren.

De compensatie voor het bedrag boven het maximaal toeslagtarief door gastouderbureau en gastouder is op 11 mei al gestopt. De (eventuele) compensatie voor maart en april is te zien in Mijn 4Kids > Financieel > Corona compensatie. Vanaf 15 juni, als ook de periode 1 t/m 10 mei is uitgerekend, kun je een compensatie van je gastouder vragen. We raden je aan om voor die tijd met je gastouder in gesprek te gaan. Heb je vragen over de compensatie? Neem dan contact op met het team relatiebeheer.

Risicogroepen
Wij willen ook na 8 juni graag weten wanneer je gastouder geen opvang verleent omdat de gastouder en/of huisgenoten in een risicogroep vallen, of om een andere reden. Op de startpagina in Mijn 4Kids kun je gastouder dit aan ons doorgegeven via het formulier 'Corona Risicogroepen'. Ook als de situatie later weer wijzigt horen wij het graag. Wij nemen dan contact op met je gastouder en uiteraard kun je over jullie situatie ook bellen met ons team relatiebeheer.

Vragen
Voor vragen verwijzen we je naar de FAQ op onze website. Staat jouw antwoord er niet tussen of heb je andere vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Bel of mail ons via: 0572- 341000 / info@4kids.nl. Wij staan voor je klaar!

Met vriendelijke groet,
Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84