4Kids

Beste {firstname},

Vanaf 11 mei mag je al jouw gastkinderen weer opvangen. Deze herstart brengt echter de nodige vragen met zich mee. We werken momenteel aan een nieuwe FAQ, maar zijn nog in afwachting van een aantal antwoorden van het ministerie van SZW en de branche kinderopvang. De nieuwe FAQ zullen wij maandag 4 mei publiceren. Zodra het online staat zullen we je hierover informeren. We vinden het in ieder geval belangrijk dat je vast in gesprek gaat met de ouders. Via deze e-mail sturen we je een protocol, de PDF 'Opnieuw wennen' en een vragenlijst die je hierbij kunt gebruiken. Daarnaast is het goed om te weten dat de compensatieregeling voor ouders blijft gelden zolang de scholen nog niet volledig open zijn.

Veilige opvang voor iedereen
Om ervoor te zorgen dat je jouw gastkinderen veilig op kunt vangen is er een protocol opgesteld. Zorg ervoor dat je de concrete maatregelen die gelden binnen jouw opvang voor 11 mei met de ouders bespreekt. Bij voorkeur telefonisch. Wij hebben het protocol ook naar de ouders gestuurd. Het protocol is gericht op gastouders die in hun eigen huis opvangen. Werk je volgens de regeling Dienstverlening aan Huis en vang je op in het huis van de ouders? Pas het protocol dan zo goed mogelijk toe op jouw situatie. Klik op onderstaande button om het protocol te downloaden. 

DOWNLOAD PROTOCOL

Niet alleen voor jou wordt het wennen
Jij hebt je gastkinderen ruim acht weken niet gezien, maar zij jou ook niet. Zeker voor jonge, maar ook voor oudere kinderen is dat echt heel lang en kan het weer flink wennen zijn. Alsof ze voor het eerst bij je komen. In de PDF ‘Opnieuw wennen’ geven we je tips hoe je jezelf zo goed mogelijk kunt voorbereiden op de heropening en hoe je de gastkinderen goed begeleidt.

DOWNLOAD PDF 'OPNIEUW WENNEN'

Vragenlijst
Naast de PDF ‘Opnieuw wennen’ hebben wij een vragenlijst gemaakt. Ouders hebben deze lijst ook ontvangen. Deze vragenlijst kun je gebruiken als leidraad/hulpmiddel om met de ouders in gesprek te gaan. Zo ben je alvast zo goed mogelijk op de hoogte van hun situatie. Deze informatie is teveel om tijdens het halen en brengen te bespreken.

DOWNLOAD VRAGENLIJST

Wij wensen je alvast veel succes met het voorbereiden op de herstart. En vooral: veel plezier bij het weerzien van al jouw gastkinderen!

Je hoort zo snel mogelijk van ons. Heb je in de tussentijd vragen en/of opmerkingen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Bel of mail ons via: 0572- 341000 / info@4kids.nl. Wij staan voor je klaar!

Met vriendelijke groet,
Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84