<
4Kids

Beste {firstname},

Vanaf 11 mei mag je gastouder weer volledig opvangen. Deze herstart brengt echter de nodige vragen met zich mee. We werken momenteel aan een nieuwe FAQ, maar zijn nog in afwachting van een aantal antwoorden van het ministerie van SZW en de branche kinderopvang. De nieuwe FAQ zullen wij maandag 4 mei publiceren. Zodra het online staat zullen we je hierover informeren. We hebben je gastouder aangeraden om alvast met jou in gesprek te gaan. Via deze e-mail sturen we je dezelfde informatie die je gastouder ook heeft ontvangen, namelijk een protocol, de PDF 'Opnieuw wennen' en een vragenlijst. Daarnaast is het goed om te weten dat de compensatieregeling blijft gelden zolang de scholen nog niet volledig open zijn.

Veilige opvang voor iedereen
Om ervoor te zorgen dat gastkinderen veilig worden opgevangen is er een protocol opgesteld. Je gastouder moet de concrete maatregelen die gelden binnen zijn/haar opvang voor 11 mei met jou bespreken. Bij voorkeur telefonisch. Het protocol is gericht op gastouders die in hun eigen huis opvangen. Werken jullie volgens de regeling Dienstverlening aan Huis en vangt je gastouder in jouw huis op? Pas het protocol dan zo goed mogelijk toe op jullie situatie. Klik op onderstaande button om het protocol te downloaden. 

DOWNLOAD PROTOCOL

Het wordt wennen
De gastouder en jouw kind(eren) hebben elkaar ruim acht weken niet gezien. Zeker voor jonge, maar ook voor oudere kinderen is dat echt heel lang en kan het weer flink wennen zijn. Alsof ze voor het eerst bij de gastouder komen. In de PDF ‘Opnieuw wennen’ geven we tips hoe de gastouder zich zo goed mogelijk kan voorbereiden op de heropening en hoe de gastkinderen goed worden begeleidt.

DOWNLOAD PDF 'OPNIEUW WENNEN'

Vragenlijst
Naast de PDF ‘Opnieuw wennen’ hebben wij een vragenlijst gemaakt. Deze vragenlijst kunnen jullie gebruiken als leidraad/hulpmiddel om met elkaar in gesprek te gaan. Zo is je gastouder alvast zo goed mogelijk op de hoogte van jullie situatie. Deze informatie is teveel om tijdens het halen en brengen te bespreken.

DOWNLOAD VRAGENLIJST

Je hoort zo snel mogelijk van ons. Heb je in de tussentijd vragen en/of opmerkingen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Bel of mail ons via: 0572- 341000 / info@4kids.nl. Wij staan voor je klaar!

Met vriendelijke groet,
Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84