4Kids

Beste {firstname},

Gisteren heeft de overheid alle maatregelen die gelden tot en met 6 april verlengd tot en met tenminste 28 april. Tot die datum vindt er geen opvang plaats, behalve noodopvang voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in een cruciale beroepsgroep. Hierover hebben we je de afgelopen periode zo goed mogelijk proberen te informeren. De betreffende informatie vind je terug op onze website. Via deze e-mail geven we je een update over een aantal zaken.

Dankjewel gastouders!
Ten eerste willen we alle gastouders bedanken die noodopvang verlenen. Dankzij jullie inzet kunnen de nu zo cruciale beroepen worden uitgeoefend. Samen verslaan we op deze manier het virus.

Is jouw opvang momenteel gesloten, maar wil je ook je steentje bijdragen door (vervangende) noodopvang te verlenen? Laat het ons weten. Het is belangrijk dat kinderen van ouders uit de vitale sector kunnen worden opgevangen. Voor ieders veiligheid zijn er maatregelen te treffen, zoals overdracht bij de deur en ouders niet onnodig binnenlaten.

Compensatieregeling ouders
Helaas is het de overheid nog niet gelukt om de details rondom de compensatieregeling en de uitbetaling ervan rond te krijgen. Uiteraard wordt ook deze regeling verlengd tot en met 28 april. Wij wachten de ontwikkelingen af en zodra wij de volledige informatie van het ministerie van SZW hebben zullen wij je hierover informeren.

Virtuele huisbezoeken
Onze bemiddelaars komen alleen op huisbezoek voor een risico inventarisatie (RI) als dit absoluut noodzakelijk is en alleen bij gastouders die momenteel opvang verlenen. Om onnodig contact te mijden hebben wij van de GGD toestemming om RI's en evaluaties af te leggen middels beeldbellen (Facetime, Skype, Whatsapp). Dit betekent dat de gastouder zelf door de opvanglocatie loopt terwijl er een videoverbinding is met onze bemiddelaar. Tot nader order vinden er geen aanvangs RI's plaats.

Maximum kindaantal
Ook in deze periode blijft het aantal op te vangen kinderen door een gastouder onveranderd, namelijk maximaal 6 kinderen inclusief eigen kinderen. Nu ook de eigen kinderen thuis zijn kan dit problemen opleveren. Geef daarom aan ons door wanneer het maximum kindaantal wordt overschreden, dan zullen wij het overleggen en afstemmen met de lokale GGD.

Vinger aan de pols
Om onnodig contact te voorkomen vinden er (bijna) geen inspecties vanuit de GGD plaats. De GGD heeft daarom de werkwijze 'vinger aan de pols' geïntroduceert. Zij bellen actief naar gastouders om te bevragen over de wijze waarop de noodopvang georganiseerd wordt.

Thuistips
Afstand houden, alleen naar buiten als het écht nodig is, thuiswerken met actieve kleine kinderen in de buurt en daarnaast ook nog even de rol van meester- of juf overnemen. We zijn er maar druk mee. Om het luchtig te houden hebben wij een aantal leuke thuistips op onze website gezet. Elke leuke tip die we tegenkomen wordt toegevoegd. Dus heb je er één? Laat het ons weten!

Veel gestelde vragen
Op www.4kids.nl/corona vind je naast de thuistips en de informatie die wij de afgelopen weken hebben verstrekt ook een overzicht met de meest gestelde vragen over de maatregelen omtrent corona en een link naar de meest actuele informatie van het Ministerie van SZW. Er zijn regelmatig wijzigingen. Wij houden onze FAQ zo goed mogelijk up-to-date.

Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust: 0572- 341000 / info@4kids.nl.

Met vriendelijke groet,

Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84