4Kids

Beste {firstname},

Bij deze ontvang je weer een nieuwe update met belangrijke informatie. 

Berekening compensatie
Vanaf vandaag is de berekening (over de periode 16 maart t/m 30 april) van de compensatie boven het maximaal toeslagtarief te vinden in Mijn 4Kids. Hiervoor ga je naar Financieel -> Corona compensatie. De overheid compenseert de eigen bijdrage tot het maximaal toeslagtarief van € 6,27. Blijft het gemiddelde uurtarief op of onder deze € 6,27 dan worden de kosten volledig vergoed door de overheid. Het gemiddelde uurtarief wordt als volgt berekend: (opvangkosten gastouder + bureaukosten 4Kids = totale kosten) / opvanguren.

Komt het gemiddelde uurtarief boven € 6,27? Dan zal 4Kids haar deel van de kosten naar rato compenseren. Voor de eventuele compensatie van de gastouder adviseren wij jou om alleen een bedrag terug te vragen als je financiële positie is verslechterd als gevolg van corona, zoals ook beschreven in deze brief.

Je kunt nu nog geen compensatie vragen aan je gastouder via Mijn 4Kids. Dit is pas mogelijk vanaf 15 juni als ook de periode 1 t/m 10 mei is uitgerekend. We raden je aan om voor die tijd met je gastouder in gesprek te gaan indien je gecompenseerd wilt worden door je gastouder.

Risicogroepen
Wij willen graag weten welke gastouders op dit moment geen opvang verlenen omdat zijzelf en/of huisgenoten in een risicogroep vallen, of om een andere reden. Op de startpagina in Mijn 4Kids kunnen gastouders dit aan ons doorgegeven via het formulier 'Corona Risicogroepen'. Ook als de situatie weer wijzigt horen wij het graag. Indien nodig nemen wij contact met de gastouder op en uiteraard kan de gastouder over zijn/haar situatie bellen met ons team relatiebeheer.

Extra noodopvang
Heb je extra noodopvang nodig? En kan je gastouder deze opvang niet bieden? Neem dan contact op met het team relatiebeheer. Zij zullen je helpen contact te leggen met de gemeente. De gemeente is verantwoordelijk voor de noodopvang in jouw regio.

Heeft je gastouder geen plek meer voor extra noodopvang binnen de reguliere uren omdat alle kinderen komen? Maar nog wel plek binnen de kindratio? Dan kan de gastouder ook contact opnemen met het team relatiebeheer. Bij de gemeente kan geïnformeerd worden of je gastouder extra uren mag schrijven voor noodopvang (betaald door de gemeente) of dat de betreffende gemeente de noodopvang centraal regelt bij bijvoorbeeld een kinderdagverblijf.

Kinderen met aanhoudende verkoudheid
Het RIVM heeft een handreiking gepubliceerd hoe te handelen bij kinderen met langdurige verkoudheid:

Als de klachten van een kind als herkenbaar onveranderd passen bij een reeds bestaande aandoening (zoals hooikoorts of astma) mag het kind naar de opvang. Bij verandering van het klachtenpatroon of bij het ontstaan van nieuwe klachten naast het bekende klachtenpatroon blijft het kind thuis tot deze nieuwe klachten voorbij zijn of het bekende klachtenpatroon is teruggekeerd.

Zo nodig beoordeelt een aan de GGD verbonden jeugdarts of arts infectieziektebestrijding de situatie van het individuele kind, in overleg met ouders, kinderopvang en eventueel de huisarts of behandelend arts. Bij twijfel over de oorzaak van de klachten kan het kind getest worden om COVID-19 uit te sluiten of aan te tonen. Bij een kind met nieuw ontstane milde klachten, die langer dan een week aanhouden, kan er overwogen worden een test uit te voeren als dit consequenties heeft voor de opvang.

Bedankt!
De afgelopen periode hebben we veel lieve berichten en attenties ontvangen met complimenten over onze informatievoorziening. We willen iedereen hier hartelijk voor bedanken. We komen uit een hectische periode die veel vragen opleverde. De informatie vanuit de overheid en de Branche Kinderopvang wisselde soms van dag tot dag. We hebben geprobeerd de juiste informatie eruit te filteren en je regelmatig van updates voorzien. Het is fijn om te vernemen dat dit op prijs wordt gesteld.

Vragen
Voor vragen over de heropening verwijzen we je naar de FAQ op onze website. Deze is inmiddels verder aangevuld. Staat jouw antwoord er niet tussen of heb je andere vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Bel of mail ons via: 0572- 341000 / info@4kids.nl. Wij staan voor je klaar!

Met vriendelijke groet,
Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84