4Kids

Beste {firstname},

Tijdens de persconferentie van dinsdag 12 januari is aangekondigd dat de huidige lockdown met 3 weken wordt verlengd. De verspreiding van het coronavirus is onvoldoende afgenomen. En er heerst veel onzekerheid over de nieuwe Britse variant van het virus.

De overheid onderzoekt nog of basisscholen en kinderopvang op maandag 25 januari hun deuren weer volledig kunnen openen. Deze uitzondering zal alleen worden gemaakt als het veilig kan. Tot die tijd zijn de huidige maatregelen van toepassing, namelijk:

De gastouderopvang is open, maar er geldt het dringende verzoek aan ouders om alleen gebruik te maken van de opvang als zij een cruciaal beroep uitoefenen of als hun kinderen in een kwetsbare positie zitten.

De verantwoordelijkheid voor het wel of niet brengen van de kinderen ligt bij de ouders. Wij doen een beroep op ouders om de juiste afweging te maken als zij hun kind(eren) naar de gastouder willen brengen en alles in goed overleg met de gastouder te doen.

Update protocol gastouderopvang
Het protocol gastouderopvang heeft weer een update gehad. De belangrijkste verandering is het aangepaste testbeleid voor kinderen tot en met 12 jaar. Ouders van kinderen tot en met 12 jaar worden verzocht hun kinderen met klachten passend bij COVID-19 te laten testen. Daarnaast is het protocol overzichtelijker gemaakt. Bekijk hier de nieuwste versie van het protocol.

Informatievoorziening
Wij volgen met onze informatievoorziening de richtlijnen van het ministerie van SZW. En er is nauw contact met de Brancheorganisatie Kinderopvang. De meest recente informatie vind je op www.4kids.nl/corona

Heb je vragen en/of opmerkingen? Bel of mail ons gerust: 0572- 341000 / info@4kids.nl.

Pas goed op jezelf en op elkaar!

Met vriendelijke groet,

Team 4Kids

4Kids B.V. | 0572-341000 | info@4kids.nl | www.4kids.nl
KvK 05076692 | BTW NL819661193B01 | IBAN NL52 RABO 0102 0668 84