Gastouderbureau 4Kids
Courses
This page is not available in your language and is displayed in Dutch.
E-schoolkinderopvang

E-schoolkinderopvang

E-schoolkinderopvang is een online leeromgeving met e-learning modules waar gastouders, pedagogen en pedagogisch medewerkers van verschillende kinderopvangorganisaties aan hebben meegewerkt zodat de inhoud aansluit bij de eisen en wensen van deze tijd. E-schoolkinderopvang.nl zet zich in om de ontwikkelingskansen voor kinderen te vergroten door het professionaliseren van organisaties en hun medewerkers en door ondersteuning van ouders. Door het gebruik van de online leeromgeving E-schoolkinderopvang.nl willen we de kwaliteit van het gastouderschap vergroten. De naam E-schoolkinderopvang.nl komt voort uit de overtuiging dat leren ook flexibel in eigen tijd en omgeving zou moeten kunnen plaatsvinden. De leeromgeving is geschikt voor ‘permanente educatie’.

E-schoolkinderopvang: Leuk en leerzaam

Gastouderacademie

E-schoolkinderopvang verhoogt uw kennis over het gastouderschap op een leuke manier. De lesstof wordt heel gevarieerd aangeboden door kleine stukken theorie af te wisselen met oefeningen en voorbeelden. Op de website van E-schoolkinderopvang vindt u een online bibliotheek voor de meest actuele kennis en tips voor activiteiten met kinderen. De modules worden afgesloten met een toets en praktijkopdrachten en wanneer u slaagt, ontvangt u een certificaat. Het voordeel aan de online leeromgeving is dat u thuis in uw eigen tijd kunt leren en op ieder moment kunt starten.

Modules van E-schoolkinderopvang.nl

E-schoolkinderopvang bevat op dit moment zeventien leermodules voor medewerkers in de kinderopvang en voor gastouders:

 1. Baby’s in de kinderopvang
 2. Introductie in de gastouderopvang
 3. Spel en speelgoed
 4. BSO, dat doe je zo
 5. Interactievaardigheden
 6. Kijken naar kinderen
 7. Opvoeden
 8. Pedagogische doelen
 9. Kinderen met plezier in beweging
 10. VVE in de kinderopvang
 11. Gastouder: veiligheid en gezondheid
 12. Ontwikkelen van 0-12 jarigen
 13. Samen naar de kinderopvang
 14. Samen verschillend
 15. Omgaan met ouders
 16. Natuur in de BSO
 17. EHBO aan kinderen

Tarieven

Deelnemer Tarief
Gastouders die drie of meer kinderen via 4Kids opvangen GRATIS
Overige (gast)ouders die een overeenkomst hebben met 4Kids € 15
Overige deelnemers € 35

LET OP! Met het volgen van deze online cursus behaalt u geen erkend diploma. Het is bedoeld om op een leuke manier uw kennis te vergroten.

Toegang tot E-schoolkinderopvang

Om toegang te krijgen tot E-schoolkinderopvang moet u zich eenmalig registreren als nieuwe gebruiker. Dit doet u door een e-mail te sturen aan gastouderacademie@4kids.nl. U krijgt dan binnen enkele dagen een e-mail met een uitnodiging met daarin een link om het account op E-schoolkinderopvang.nl te activeren. Onder de knop ‘Mijn klassen’ krijgt u toegang tot de cursus.

Toegang vragen Direct inloggen Handleiding E-schoolkinderopvang

Heeft u vragen of opmerkingen over het gebruik van E-schoolkinderopvang, dan kunt u deze e-mailen naar gastouderacademie@4kids.nl.