Diplomaroute ROC Rivor

Je wilt aan de slag als gastouder. Hebt een berg oppaservaring, maar nog niet het juiste diploma. Dan kun je bij ons de diplomaroute MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn volgen. Wanneer je hiermee kunt starten? Het hele jaar door. Klik hier om je aan te melden.

 

Inhoud diplomaroute

Met de diplomaroute zet je je kennis en ervaring om in een erkend diploma. Het is dus geen opleiding, maar een versneld traject waarbij je direct examens doet. De diplomaroute volg je via ROC Rivor.

Toelatingseisen diplomaroute

Om te kunnen starten met de diplomaroute heb je voldoende kennis en ervaring nodig. Je voldoet daarom aan de volgende toelatingseisen:

  1. je hebt 400 uur oppaservaring opgedaan in de afgelopen twee jaar. Waarvan 100 uur in het laatste jaar. Heb je eigen kinderen die ouder zijn dan twee jaar? Dan is 100 uur oppaservaring in de afgelopen twee jaar voldoende. Waarvan minimaal 50 uur in het laatste jaar;
  2. je hebt oppaservaring opgedaan met kinderen van (bij voorkeur) verschillende leeftijden (baby, peuter, jong schoolkind*);
  3. je hebt voldoende praktijkervaring met alle aspecten waar een gastouder mee te maken krijgt;
  4. je voldoet aan de wettelijke vooropleidingseis. Dit kun je aantoonbaar maken met een kopie van je diploma. Of je beschikt over voldoende praktijkervaring waardoor je in aanmerking komt voor een toelatingsonderzoek.
  5. je bent minimaal 18 jaar en spreekt en schrijft Nederlands op niveau 2F.

Hieronder vallen zowel formele als informele (bijvoorbeeld kinderen van familie, vriendjes van kinderen en buren) oppasuren. Je mag de oppasuren meetellen zodra je de volledige verantwoordelijkheid en zorg hebt over de kinderen.

Duur diplomaroute

Gemiddeld duurt de diplomaroute vijf tot zes maanden. Dit is deels afhankelijk van jouw eigen tempo. Je mag maximaal acht maanden over de diplomaroute doen.

Locatie diplomaroute

De schriftelijke examens zijn in Apeldoorn, Dronten, Geldermalsen, Haarlem, Hoogeveen, Roermond, Roosendaal en Zoetermeer. Het centraal examen is in Tiel.

Kosten

De diplomaroute kost € 1.375,-. Maar omdat wij graag in jou investeren betaal je bij 4Kids € 700,-. Ruim 49% korting dus als je de diplomaroute via ons volgt. De kosten zijn aftrekbaar bij de Belastingdienst.

Voorwaarde
Na het behalen van je diploma vang je als gastouder minimaal 18 maanden 2 kinderen op via 4Kids (minimaal 30 uur per maand). Je mag ook kinderen via een ander gastouderbureau opvangen. Als je maar minimaal 18 maanden ook 2 kinderen via 4Kids opvangt.

Maak van je ervaring een diploma! Of heb je nog vragen?

Wil je jouw ervaring omzetten in een diploma en voldoe je aan de toelatingseisen? Dan kun je je hier aanmelden. Vervolgens ontvang je van ons een mail met alle aanvullende informatie over de diplomaroute.

Ik meld mij aan voor de diplomaroute

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op door te bellen naar 0572-341000 (keuze 2) of een e-mail te sturen naar cursus@4kids.nl. Wij helpen je graag