Gastouderbureau 4Kids
Become a childminder
This page is not available in your language and is displayed in Dutch.

Kwaliteitseisen

Als gastouder verricht u verantwoordelijk werk. U vangt immers andermans kinderen op. Daarom stellen de overheid en 4Kids eisen aan gastouders.

U dient

  • in het bezit te zijn van een diploma dat op deze lijst vermeld staat,
  • in het bezit te zijn van een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen,
  • ingeschreven te zijn in het Personenregister kinderopvang,
  • indien de opvang bij u thuis plaatsvindt, dienen volwassen huisgenoten en structureel aanwezigen ook ingeschreven te zijn in het Personenregister kinderopvang,
  • ingeschreven te zijn in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).

Hoe komt u in het bezit van de benodigde documenten?

Diploma
Wanneer u niet over een diploma op de lijst beschikt, kunt u via 4Kids het diploma MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn behalen met de diplomaroute voor gastouders.

Certificaat Eerste Hulp aan kinderen
Het certificaat Eerste Hulp aan kinderen kunt u behalen door een ééndaagse cursus Eerste Hulp aan Kinderen bij te wonen. Deze kunt u bij ons volgen voor € 45 *. Vind hier een cursus bij u in de buurt.

* U betaalt in eerste instantie € 99,- voor de cursus. Zodra u kinderen gaat opvangen via 4Kids ontvangt u € 54,- terug.

Personenregister kinderopvang
Om u in te schrijven in het Personenregister kinderopvang dient u eerst een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De VOG kunt u aanvragen op het gemeentehuis, het stadskantoor, of online. Online kost een VOG € 33,85, anders € 41,35. Op het moment dat u zich inschrijft in het Personenregister mag de VOG niet ouder zijn dan twee maanden. Inschrijven in het Personenregister kinderopvang kost eenmalig € 12,-.

Meer informatie over het personenregister kinderopvang en hoe u zich kunt inschrijven leest u in het onderstaande document.

Informatie Personenregister kinderopvang

Alle documenten compleet?
Zodra u bent ingeschreven in het personenregister, alle documenten in uw bezit hebt en deze hebt overhandigd aan 4Kids, kunnen wij u inschrijven in het LRK. Het inschrijven neemt enkele weken in beslag.

Leges gastouderopvang
Er zijn gemeenten die kosten in rekening brengen voor het opnemen van uw opvanglocatie in het Landelijk Register Kinderopvang. Wij hebben van een groot gedeelte van de Nederlandse gemeenten een overzicht gemaakt van de Leges voor gastouderopvang. Gemeenten kunnen deze leges wijzigen. Wij houden deze lijst zo actueel mogelijk, maar adviseren u deze lijst alleen als richtlijn aan te houden. Voor de meest actuele leges in uw gemeente kunt u de website van uw gemeente raadplegen.

Overzicht leges 2019-2020

Reeds geregistreerd in het LRK
Bent u reeds geregistreerd in het LRK? Dan hoeft u geen nieuwe documenten aan te vragen. U kunt ons uw LRK-nummer overhandigen samen met kopieën van de documenten die u reeds in uw bezit hebt.

Tijdlijn

tijdslijn registratie LRK

Wilt u via 4Kids als gastouder aan de slag? Dan kunt u zich direct inschrijven.