Gastouderbureau 4Kids
Cursusaanbod

Training Echtscheiding, wat doet het met kinderen

Een (echt)scheiding is voor alle betrokkenen meestal een ingrijpende gebeurtenis. Gevoelens als verdriet, boosheid, opluchting en afscheid vallen samen met praktische gevolgen zoals verhuizen en verdelen van spullen. Ouders die op dit punt zijn aangekomen, hebben veel aan hun hoofd. Er moeten besluiten worden genomen over een onoverzichtelijke toekomst.  Hoe zullen de kinderen reageren? In welke vorm kunnen wij als ouders van nu af aan contact houden? Op welke wijze lopen de kinderen zo min mogelijk schade op?

Veranderingen

De ene ouder gaat ergens anders wonen of het kind krijgt zelf een nieuwe woonplek samen met de andere ouder en eventuele broertjes en zusjes. Het uitgavenpatroon van het gezin verandert omdat er opeens twee woonplekken bekostigd moeten worden. Vaak krijgen ouders na een tijdje weer een nieuwe partner. Als deze ook kinderen heeft, zijn er ineens stiefbroers of -zussen. Hoewel een scheiding het einde kan betekenen van conflicten tussen partners en in die zin een opluchting kan zijn, brengt die voor opgroeiende kinderen altijd een zekere onrust mee. Als gevolg van een echtscheiding kunnen kinderen zich soms anders gaan gedragen.

Een scheiding kan gunstig zijn voor kinderen als daardoor de langdurige chronische conflicten tussen hun ouders stoppen. Helaas is dat niet altijd het geval. Juist over de gezamenlijke opvoeding van de kinderen kunnen de conflicten na een scheiding doorgaan. Chronische conflicten tussen ex-partners vormen de grootste oorzaak van problemen bij kinderen van gescheiden ouders.

De training

Training Echtscheiding

De interactieve training “Echtscheiding, wat doet het met kinderen” geeft u inzicht in de gedachtenwereld van het kind en leert u hoe u het kind kunt helpen met de scheiding om te gaan.

Na het volgen van deze training weet u:

  • Feiten en cijfers over scheiden;
  • Uit welke 3 fasen een scheiding bestaat
    1. Verlies van veiligheid
    2. Herinnering van rouw
    3. Herstel van het gewone leven
  • Wat u kunt doen en zeggen om het kind te helpen of te steunen

U krijgt handvatten en tips aangereikt waar u in de praktijk daadwerkelijk mee aan de slag kunt. Daarnaast kunt u ook uw eigen ervaringen delen en kunt u uw vragen of dilemma’s bespreken.

Tarieven

Deelnemer Tarief
Gastouders die drie of meer kinderen via 4Kids opvangen GRATIS
Overige (gast)ouders die een overeenkomst hebben met 4Kids € 10
Overige deelnemers € 15

Interesse?

Heeft u interesse? Dan kunt u zich hieronder inschrijven.

Op dit moment zijn er geen nieuwe trainingsdata bekend.

De training zal doorgang vinden bij een minimale deelname van 10 deelnemers. Indien er te weinig aanmeldingen zijn, wordt u hiervan z.s.m. op de hoogte gesteld. Mocht u vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar cursus@4kids.nl.