Gastouderbureau 4Kids
Cursusaanbod

Training pedagogische basisdoelen

4Kids organiseert een speciale training pedagogische basisdoelen in de gastouderopvang. Als professionele medeopvoeder levert de gastouder namelijk een belangrijke bijdrage aan de opvoeding van een kind.

De training

Training pedagogische basisdoelen

Kwalitatief goede gastouderopvang is van onmisbaar belang voor het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen. Het Nederlandse kabinet zet daarom in op het verhogen van pedagogische kwaliteit. In de wet staan vier pedagogische basisdoelen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het kind. Tijdens het inspectiebezoek kijkt de GGD hoe een gastouder aan de vier pedagogische basisdoelen werkt. Het uitgangspunt is dat als de vier basisdoelen in de opvangsituatie worden behaald, de ontwikkeling van het kind gunstiger zal verlopen. De vier basisdoelen zijn:

  • Basisdoel 1: De gastouder biedt emotionele veiligheid aan het kind
  • Basisdoel 2: Ontwikkelen van "persoonlijke competentie"
  • Basisdoel 3: Ontwikkelen van "sociale competentie"
  • Basisdoel 4: De kans geven om waarden en normen eigen te maken

Tijdens de training leggen we uit waarom deze pedagogische basisdoelen belangrijk zijn en hoe u als gastouder deze doelen in de praktijk kunt brengen. Tijdens de avond worden gastouders bewust van hun handelen, delen we ervaringen, zorgen we voor oplossingen en gaan we veel in gesprek met elkaar. De avond sluiten we af met een samenvatting en koppeling naar de dagelijkse praktijk. Na afloop ontvangt u een certificaat 'Pedagogische basisdoelen in de gastouderopvang' zodat u kunt aantonen dat u op de hoogte bent van de basisdoelen en deze bewust in de praktijk brengt.

Kosten

Deelnemer Tarief
Gastouders die drie of meer kinderen via 4Kids opvangen GRATIS
Overige gastouders die kinderen opvangen via 4Kids € 10
Overige deelnemers € 15

Interesse?

Heeft u interesse? Dan kunt u zich hieronder inschrijven.

Op dit moment zijn er geen nieuwe trainingen bekend.

De training zal doorgang vinden bij een minimale deelname van 15 gastouders. Indien er te weinig aanmeldingen zijn, wordt u hiervan z.s.m. op de hoogte gesteld. Mocht u vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar cursus@4kids.nl.