Gastouderbureau 4Kids
Cursusaanbod

Training Omgaan met autisme

Herkent u het jongetje die dagen, uren op bijvoorbeeld treinen of Dino’s is gefocust? Of het vierjarige meisje dat nog niet zindelijk is, heel angstig is en de hele dag dicht bij u blijft? Misschien herkent u het jongetje die veel met cijfers en letters bezig is maar niet of moeizaam met andere kinderen speelt?

Kinderen met autisme

Autisme spelenderwijs

Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, ook voor kinderen met autisme. Kinderen met autisme hebben vaak grote moeite met spel en vrije tijd. Hoe komt dat? En hoe kunt u dit kind helpen om deze tijd in te vullen? Om je vrije tijd op een aangename manier in te vullen moet je een aantal vaardigheden beheersen. Veel van deze vaardigheden zijn moeilijk voor een kind met autisme. Inzicht in waar het mis gaat en waarom het kind niet tot spel komt of het moeilijk vindt om vrije tijd in te vullen is dan handig.

De training

We gaan kijken naar het WAAROM van spelen en hoe autisme het spelen beïnvloedt. Natuurlijk gaan we ook kijken HOE u spel bij autisme kunt stimuleren. Er is ruimte om vragen te stellen over autisme en hoe u hier het beste mee om kunt gaan in de opvang. Na deze avond weet u wat wel en wat niet werkt en waarom dat zo is. En natuurlijk hoe u een veilige en betrouwbare gastouder kunt zijn voor deze kinderen. Want veiligheid is de basis voor ontwikkeling.

Tarieven

Deelnemer Tarief
Gastouders die drie of meer kinderen via 4Kids opvangen GRATIS
Overige (gast)ouders die een overeenkomst hebben met 4Kids € 10
Overige deelnemers € 15

Interesse?

Heeft u interesse? Dan kunt u zich hieronder inschrijven.

Op dit moment zijn er geen nieuwe data bekend.

De training zal doorgang vinden bij een minimale deelname van 10 deelnemers. Indien er te weinig aanmeldingen zijn, wordt u hiervan z.s.m. op de hoogte gesteld. Mocht u vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar cursus@4kids.nl.