Wachtwoord vergeten? Onthoud mij
Home >Cursusaanbod>Gastouderacademie

Gastouderacademie

De Gastouderacademie is een online leeromgeving die speciaal voor (aankomende) gastouders is ontwikkeld. Het is veel leuker dan leren uit een boek en u komt alles te weten over goed gastouderschap. De gastouderacademie biedt geen erkend diploma voor het gastouderschap.

De Gastouderacademie: Leuk en leerzaam

De Gastouderacademie verhoogt uw kennis over het gastouderschap op een leuke manier. De lesstof wordt heel gevarieerd aangeboden door kleine stukken theorie af te wisselen met oefeningen en voorbeelden. In de Gastouderacademie vindt u een online bibliotheek voor de meest actuele kennis en tips voor activiteiten met kinderen. Ook kunt u discussiëren met collega gastouders op het forum. Uiteindelijk kunt u een toets maken en wanneer u slaagt, ontvangt u een certificaat. Het voordeel aan de online leeromgeving is dat u thuis in uw eigen tijd kunt leren en op ieder moment kan starten. Ook kunt u pauze nemen wanneer u wilt en aan een cursus deelnemen op uw eigen niveau.

Onderdelen van de Gastouderacademie

De Gastouderacademie bevat op dit moment zeven leermodules:

  1. Introductie in de gastouderopvang
  2. Ontwikkeling van 0-12 jarigen
  3. Spel en speelgoed
  4. Omgaan met ouders
  5. Opvoeden
  6. Kijken naar kinderen
  7. Veiligheid en Gezondheid
  8. Meldcode Kindermishandeling

Hoe krijgt u toegang tot de Gastouderacademie?

Om toegang te krijgen tot gastouderacademie moet u zich eenmalig registreren als nieuwe gebruiker. Dit doet u door een e-mail te sturen aan gastouderacademie@4kids.nl. U krijgt dan binnen enkele dagen een gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd waarmee u kunt inloggen op de Gastouderacademie.

Heeft u vragen of opmerkingen over het gebruik van de Gastouderacademie, dan kunt u e-mailen naar gastouderacademie@4kids.nl.

Tarieven

De gastouderacademie is gratis voor gastouders die via 4Kids kinderen opvangen. Vangt u geen kinderen op via 4Kids, dan vragen wij eenmalig € 35,-.