Lezing: Dit ben ik-tekeningen

De taal die iedereen ter wereld spreekt. De taal zonder woorden, maar met beelden. De beeldentaal. Of ook wel de taal van de tekeningen.

 

Een tekening

Een tekening zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe waardevol is het dan als je net even wat beter snapt wat een kind je met zijn of haar tekening wil of kan vertellen? Wat er in dat koppie omgaat. Bewust en onbewust.

Over deze lezing

Tijdens deze lezing laat licentietrainer Karlijn je zien hoe je net even anders naar een tekening kan kijken. En welke waardevolle informatie een kind door middel van zijn of haar tekening aan jou kan vertellen. Of laten zien.

De ‘dit-ben-ik’ of ook wel menstekening laat zien hoe een kind zichzelf en de wereld om zich heen ervaart. Tijdens deze lezing ga je samen kijken naar alle elementen die in dit soort tekeningen voorkomen. En wat het je kan vertellen.

Naast het verhaal van Karlijn geeft ze je ook informatie over bijvoorbeeld de betekenis van ogen, oren, houding, handen en voeten.

Lever je eigen tekening in

Lever een tekening in. Zo ga je zelf zien en ervaren wat je uit een tekening kunt halen. Heel waardevol. En leuk! Je kunt een foto van de IK-tekening tot uiterlijk maandag 22 februari aanleveren via karlijn@hetverhaalvandekoppoter.com. Karlijn probeert zoveel mogelijk tekeningen te bespreken tijdens de lezing.

Waar

Deze lezing wordt online via Zoom gegeven door licentietrainer Karlijn van Berkel van der Most. Voor meer informatie over Karlijn kijk je op www.hetverhaalvandekoppoter.com.

Kosten

Als gastouder of ouder van 4Kids kun je deze lezing gratis volgen.

Schrijf je in!

Op dit moment zijn er (nog) geen nieuwe data gepland.