Gastouderbureau 4Kids
Cursusaanbod

Workshop creatief met natuurlijke materialen

U kunt op verschillende manieren aangezet worden tot creativiteit. Door social media, tijdschriften of boeken maar ook door de fantasie te prikkelen tijdens een mooie wandeling. Over dit laatste gaat deze workshop. Laat uw fantasie de vrije loop en kijk om u heen tijdens een wandeling met uw gastkinderen. Al die mooie materialen, waar zou u die voor kunnen gebruiken?

Inspiratie in de natuur

Workshop creatief met natuurlijke materialen

Ik liep laatst met een gastkindje door het bos, en tussen een varen werd een stuk hout gehaald met een plastic buis erop vastgemaakt. Vies onder de modder, bijna vergaan. Maar zijn fantasie werd geprikkeld en daardoor werd het een belangrijk voorwerp. Kinderen kennen geen waarde van geld, maar kijken naar waarde d.m.v. fantasie en creativiteit. Het is mooi om hier even bij stil te staan.

Natuurlijke materialen

Gastouders zijn creatief en geven dit graag mee aan hun gastkinderen. Heel waardevol want creativiteit bevordert de ontwikkeling van het kind, maar geeft ook rust en ontspanning. Tijdens deze gezellige ontspannen avond maakt u een schilderij (landschap) van natuurlijke materialen, zoals gedroogd siergras, kleine stukjes hout, zand, schelpjes, kleine steentjes, takjes etc. U neemt deze materialen zelf mee. Laat uw fantasie de vrije loop wat zou u kunnen gebruiken? Niet te groot en te zwaar materiaal en kijk vooral naar de structuur. Er is ook materiaal aanwezig, mocht het niet lukken om iets mee te nemen.

Over de workshop

Tijdens de workshop leert u:

  • wat kleuren met u doen, hoe u kleuren bewust kunt inzetten en wat kleuren zeggen over hoe u of uw (gast)kindje zich voelt;
  • hoe u uw creativiteit kunt inzetten in bepaalde situaties (bijvoorbeeld overprikkeling, verdriet, afscheid, geboorte, scheiding, verwerking etc) en wat kleur daarin kan betekenen;
  • werken met simpele soms alledaagse materialen, bijvoorbeeld uit de natuur;
  • een aantal voorbeelden die u eenvoudig kunt toepassen in uw eigen opvang.

Het belangrijkste van deze avond is gezellig en creatief samen zijn. Net als bij kinderen gaat het niet om het resultaat. Alles is goed en mooi omdat het voorkomt uit uw creativiteit.

Tarieven

Deelnemer Tarief
Gastouders die drie of meer kinderen via 4Kids opvangen GRATIS
Overige (gast)ouders die een overeenkomst hebben met 4Kids € 10
Overige deelnemers € 15

Interesse?

Heeft u interesse? Dan kunt u zich hieronder inschrijven.

Op dit moment zijn er geen nieuwe data bekend.

De workshop zal doorgang vinden bij een minimale deelname van 10 deelnemers. Indien er te weinig aanmeldingen zijn, wordt u hiervan z.s.m. op de hoogte gesteld. De maximale groepsgrootte is 15. Mocht u vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar cursus@4kids.nl.