Gastouderbureau 4Kids
Corona

Coronavirus: 4Kids thuistips

1,5 meter afstand, alleen naar buiten als het écht nodig is, thuiswerken met actieve kleine kinderen om je heen en daarnaast ook nog even de rol van schoolmeester- of juf voor je oudste overnemen. We zijn er maar druk mee. Nodig tijd voor iets luchtigs!

Wij hebben een aantal leuke thuistips op een rij gezet. En natuurlijk wordt elke leuke thuistip toegevoegd die we tegen komen. Dus heb je er één? Laat het ons weten! Zetten wij ‘m erbij.

Squla Squla

TIP 1: Squla

Squla is er voor peuters, kleuters en kinderen in de groepen drie tot en met acht. Op Squla leert je kind spelenderwijs, op zijn of haar eigen tempo en niveau. Normaal gesproken betaal je voor een jaarabonnement minimaal € 95,40 per jaar. Via 4Kids betaal je slechts € 48,- voor een jaarabonnement! Wil je niet gelijk een heel jaar spelenderwijs leren? Natuurlijk behoort een maandabonnement ook tot de mogelijkheden, wel zo flexibel. Je betaalt dan € 11,95 per maand. Meld je aan via cursus@4kids.nl. Niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Bekijk wat Squla allemaal te bieden heeft op www.squla.nl. Leuk leren werkt!

Ga naar squla.nl

binnenspeelideeën binnenspeelideeën

TIP 2: 24 binnenspeel-ideeën

Met de leuke ideeën van #tantezjos houd je het gezellig in huis. Van een escape room door je huis, tot het klei maken van brooddeeg en kliederen met scheerschuim.

Bekijk de 24 ideeën

SchoolTV SchoolTV

TIP 3: Schooltv.nl

Op Schooltv.nl kan iedereen toch de educatieve video’s, die normaal in de les worden gekeken, thuis bekijken. Korte clips en hele afleveringen zijn allemaal te zien op Schooltv.nl. Leuk en leerzaam!

Ga naar schooltv.nl

bol.com bol.com

TIP 4: Elke week tien kinder- en luisterboeken voor één cent per stuk

Bol.com heeft allerlei coole digitale luister- en leesboeken uitgezocht. Ze kosten maar één cent per stuk. Bijna niks toch?! Daarnaast vind je op Bol.com elke dag nieuwe video’s waarin een verhaal wordt voorgelezen. Veel lees- en luisterplezier!

Ga naar bol.com

Digitaal voorlezen Digitaal voorlezen

TIP 5: Digitaal voorlezen

Mis je het voorlezen aan je gastkinderen zo? Neem het 'verhaaltje voorlezen' een keer op en deel de video met je gastkinderen.

De Voorleeshoek De Voorleeshoek

TIP 6: Drie weken gratis De Voorleeshoek

Om de dagen voor kinderen thuis leuk en leerzaam te maken is De Voorleeshoek drie weken gratis beschikbaar voor iedereen. Meld je hier aan voor drie weken gratis leesplezier:

Ga naar de Voorleeshoek

Corona Kinderboek Corona Kinderboek

TIP 7: Het corona-kinderboek door Eline Claeys

Wat een geweldige manier van uitleggen. Leest niet alleen leuk, je leert kinderen ook nog eens op een hele gemakkelijke en speelse manier hoe ze mee kunnen helpen het virus niet verder te verspreiden. Wij zeggen: twee vliegen in één klap!

Download hier de PDF

Bekijk op YouTube

KnuffelBerenjacht KnuffelBerenjacht

TIP 8: KnuffelBerenjacht NL

Doe jij al mee met de KnuffelBerenjacht? Door heel Nederland staan er knuffelberen achter de ramen. Hoe leuk met dit heerlijke voorjaarsweer! Kijk snel waar bij jou in de buurt knuffelberen te spotten zijn. Veel plezier!

Op zoek naar beren

KIKI Training & Coaching KIKI Training & Coaching

TIP 9: Elke week nieuwe activiteiten bij KIKI Training & Coaching

KIKI Training & Coaching heeft een speciale pagina ingericht voor iedereen die thuis en in de directe omgeving activiteiten aan wil bieden aan zijn of haar kinderen. Leuke ideeën om thuis te bekijken en uit te voeren! Bekijk ze hier: www.kiki-s.nl/kikithuis.

Wist je trouwens dat je je als gastouder van 4Kids voordelig kunt abonneren op de VVE-methode van KIKI? Als KIKI abonnee ontvang je maandthema's met activiteiten waarmee je spelenderwijs de ontwikkeling van je gastkinderen stimuleert.

Lees hier meer informatie

Het laatste, onderstaande idee is geen thuistip, maar wel een heel mooi initiatief die we niet aan je voorbij willen laten gaan!

Corona Poster Corona Poster

Gratis ‘Samen Sterk Tegen Corona’ poster

Omdat in een onzekere tijd als deze positiviteit in de vorm van een vriendelijke daad veel kan betekenen, is het Samen Sterk Tegen Corona initiatief gestart. De basis van het initiatief is een grote A3-formaat poster. Deze speciale ‘Samen Sterk Tegen Corona’ poster kent twee kanten. De ene zijde van de poster laat zien dat men hulp aanbiedt voor degenen die het nodig hebben, de andere zijde communiceert juist dat men wel wat hulp kan gebruiken. Deze poster is gratis te bestellen.

Lees hier alle informatie